Prima pagină » National » Un soț și-a agresat soția, a închis-o în casă și a făcut prăpăd pe șosea, în Maramureș
Un soț și-a agresat soția, a închis-o în casă și a făcut prăpăd pe șosea, în Maramureș

Un soț și-a agresat soția, a închis-o în casă și a făcut prăpăd pe șosea, în Maramureș

25 mai 2022, 12:30,
în National

Incident deosebit de grav în Maramureș unde un soț și-a agresat soția, a închis-o în casă și s-a urcat la volanul mașinii și a provocat panică pe o șosea. Sunt surse care indică faptul că bărbatul avea în autoturism substanțe ilegale.

Sunt multe incidente de acest fel în România. Violența domestică este din ce în ce mai întâlnită, în contextul în care statul român pare să nu facă nimic în această privinţă. Probabil cel mai grav incident din ultimii ani a fost cazul unui italian care și-a împuşcat soția în Mehedinți.

Un soț și-a agresat soția după care a făcut prăpăd pe o șosea din Maramureș

Incidentul s-a produs în localitatea Târgu Lăpuș din județul Maramureș unde un soț și-a bătut soția, a închis-o în casă şi ulterior s-a urcat la volanul unui autoturism provocând un accident rutier. Oamenii legii susţin că în accidentul rutier au fost implicate două autoturisme și, una dintre acestea, ca urmare a impactului puternic, a ajuns în peretele unei case. Bărbatul vinovat de producerea accidentului are 29 de ani și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

Unele surse au afirmat faptul că în maşina şoferului vinovat s-au găsit substanţe interzise de lege. După ce a fost identificat de către oamenii legii, bărbatul le-ar fi povestit acestora că și-a bătut soția pe care a lăsat-o închisă în garajul casei. Ulterior agresiunii, acesta s-a urcat în autoturism, a condus până în momentul în care a pierdut controlul volanului şi a acroșat un alt autoturism care se afla parcat regulamentar. Momentan ancheta abia a început, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru a stabili circumstanțele producerii evenimentului rutier și măsurile pe care le vor lua împotriva bărbatului. Cel mai probabil, tânărul va fi reținut pentru 24 de ore și se va înainta propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Toate lucrurile variază în funcție de ce tip de substanțe au fost găsite în propriul autoturism și despre faptele pe care le-a făcut înainte de a urca la volanul autoturismului.

Violența domestică, și nepăsarea statului român

România stă foarte prost la capitolul combatere sau măsuri împotriva violenței domestice. Statul român pare că se află într-o stare de nepăsare generală. Vorbim despre multe cazuri în care soții își agresează soțiile, iar măsurile legale nu îi împiedica pe agresori să continue cu violențele. Un caz ilustru este cel în care o crimă cu sânge rece s-a produs în Botoșani unde un bărbat și-a înjunghiat soția şi ulterior a fugit în pădure.

Martore la scenele horror, cumnata și soacra acestuia au fost şi ele victime și au ajuns la spital în stare gravă. Cei doi erau divorțați dar soția nu a depus niciodată o cerere pentru un ordin de restricție. Oricum, divorțul a fost cerut de soția care se săturase de violențele bărbatului.

Desigur, multe femei aflate în situații tensionate în familie omit să depună ordin de restricții pentru că în realitate acest lucru nu ajută foarte mult. Tehnic vorbind, ordinul de restricție reprezintă o hârtie prin care bărbatului îi este interzis să se apropie la mai mult de câteva sute de metri de persoana în cauză, dar acest lucru nu îl poate împiedica efectiv să se ducă la soție. Până la implementarea brățărilor electronice, vor fi multe cazuri în care un soț își agresează soția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *