Prima pagină » Local » Un șofer recalcitrant și beat, trimis la închisoare după ce a comis-o grav pe drumurile publice! Scandalul a izbucnit după un accident rutier ce s-a petrecut pe străzile din Iaşi

Un șofer recalcitrant și beat, trimis la închisoare după ce a comis-o grav pe drumurile publice! Scandalul a izbucnit după un accident rutier ce s-a petrecut pe străzile din Iaşi

17 mai 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Ieşeanul Andrei Puricoi Toader a fost trimis recent la închisoare după ce a comis infracțiuni pe bandă rulantă. Bărbatul, fără carnet, a avut îndrăzneala să urce beat la volan și, după ce a produs un accident, a refuzat să colaboreze cu polițiștii. Aceasta nu este prima abatere de la lege, el având condamnări anterioare care i-au determinat pe judecători să îi dea o lecție dură.

Un bărbat din Iași, găsit vinovat pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, a fost trimis la închisoare. Andrei Puricoi Toader a cauzat un accident și a refuzat să se legitimeze când polițiștii i-au cerut acest lucru, iar, ulterior, la spital, nu i-a lăsat pe medici să îi ia sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Magistrații de la Judecătoria Iași i-au dat 3 ani, 1 lună și 10 zile de închisoare.

semn cu accident

Bărbatul a cauzat un accident rutier, producând pagube însemnate

Andrei Puricoi Toader, prins fără carnet și băut după un accident rutier

un etilotest

Folosind etilotestul, polițiștii i-au găsit o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat

În zona localității Țibana din județul Iași, pe data de 18 septembrie 2018, poliția a fost sesizată prin apel la 112 cu privire la un accident rutier, în jurul orei 21:50. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că două mașini au fost avariate în urma unei coliziuni. În acest accident a fost implicat și Andrei Puricoi Toader, care a refuzat să fie legitimat de polițiști, motiv pentru care i-au efectuat o percheziție corporală.

„La controlul corporal efectuat asupra acestuia a fost identificată cartea de identitate, stabilindu-se identitatea acestuia, în persoana inculpatului Andrei Puricoi Toader. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost condus la sediul postului de poliţie, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, la ora 23:01, ocazie cu care a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, la sediul postului de poliţie au fost efectuate verificări, constatându-se că inculpatul Andrei Puricoi Toader nu deţinea permis de conducere”, au precizat judecătorii.

Martorii susțin că accidentul s-ar fi produs după ce individul a intrat în magazinul din apropiere și s-a luat la ceartă, ulterior urcându-se în mașină cu intenția de a pleca. În momentul în care autoturismul a început să se deplaseze, a lovit o altă mașină, producând pagube materiale.

 un politist care scrie

După ce a refuzat să i se ia probe la spital, polițiștii i-au întocmit un dosar penal

Andrei Puricoi Toader, trimis la închisoare pentru mai multe infracțiuni

o persoana cu mainile pe volan

Ieșeanul a fost considerat un pericol pentru ceilalți șoferi, încălcând în mod repetat legea

Fiind dus de polițiști la spital, ieșeanul a cauzat din nou probleme, refuzând să i se recolteze sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. Polițiștii i-au întocmit un dosar penal pentru refuz sau sustragere de prelevarea de mostre biologice. Bărbatul nu este la primul conflict cu legea, fiind condamnat în 2015 pentru furt calificat, iar, în 2021, a primi 10 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis. Ieșeanul nu și-a învățat lecția, motiv pentru care a fost taxat dur de judecători.

„Instanța observă că inculpatul prezintă o lipsă vădită de respect față de normele care impun un anumit comportament în societate, în speță pe planul condițiilor care trebuie îndeplinite de către cei care doresc să conducă vehicule pe drumurile publice şi al modului în care inculpatul trebuie să se raporteze la regulile de circulaţie rutieră”, au constatat magistrații.

Astfel, judecătorii au contopit pedepsele, revocând suspendarea din condamnarea anterioară. Andrei Puricoi Toader va sta 3 ani, 1 lună și 10 zile în închisoare din cauza nepăsării pentru siguranța celorlalți și a comportamentului de care a dat dovadă. Astfel, un ieșean prins băut și fără carnet la volan este trimis la închisoare, dar soluția dată de magistrați nu este una definitivă, putând fi contestată.

Comentarii
  • Foarte puțin 3 ani, nu se învață minte. Trebuiau 10 să nu le mai trebuiască alcool și figuri în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *