Prima pagină » Local » Un șofer ieșean a scăpat de arest după ce a refuzat să îi fie luate probe de sânge! Agenții aveau suspiciuni că Florin Marian Cordun a consumat alcool (EXCLUSIV)
Un șofer ieșean a scăpat de arest după ce a refuzat să îi fie luate probe de sânge! Agenții aveau suspiciuni că Florin Marian Cordun a consumat alcool (EXCLUSIV)

Un șofer ieșean a scăpat de arest după ce a refuzat să îi fie luate probe de sânge! Agenții aveau suspiciuni că Florin Marian Cordun a consumat alcool (EXCLUSIV)

16 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii l-au iertat de arest pe un șofer ieșean ce era bănuit că a urcat băut la volan. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea anchetatorilor de arestare pentru 30 de zile a lui Florin Marian Cordun, sub acuzația de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. În schimb, judecătorii ieșeni l-au pus pe șofer sub control judiciar. Totuși, decizia nu i-a mulțumit pe procurorii care vor ca individul să ajungă după gratii

Un șofer ieșean ce este suspectat că a urcat băut la volan a scăpat deocamdată de arest. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins zilele trecute cererea anchetatorilor privindu-l pe Florin Marian Cordun.

„Instanța respinge, ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi privindu-l pe inculpatul Florin Marian Cordun, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Florin Marian Cordun pe o durată de 60 de zile. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă acesta nu este reţinut sau arestat în altă cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un șofer ieșean a scăpat de arest

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă. De altfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au contestat deja hotărârea primei instanțe. Acum, urmează ca magistrații din cadrul Tribunalului Iași să hotărască în zilele următoare ce se va întâmpla cu Florin Marian Cordun. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Anchetatorii spun că ieșeanul a intrat recent în vizorul lor. Astfel, zilele trecute, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași a tras pe dreapta un autoturism. Oamenii legii l-au identificat pe șofer în persoana lui Florin Marian Cordun.

Florin Marian Cordun, acuzat că a refuzat prelevarea de probe biologice

Echipajul de Poliție a constatat că ieșeanul Florin Marian Cordun mirosea a alcool, astfel că a fost luată decizia de testare a acestuia. În momentul în care agenții i-au propus șoferului să meargă la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei, ieșeanul a refuzat acest lucru.

De altfel, individul a fost dus la audieri, iar mai apoi a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. A doua zi, ieșeanul a fost dus la instanță, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins această propunere, considerând că este suficientă impunerea controlului judiciar în acest caz. Din păcate, în ultimii ani, oamenii legii au descoperit tot mai multe astfel de situații în județul Iași. Așadar, sute de ieșeni au fost cercetați, reținuți, arestați preventiv, trimiși în judecată sau chiar condamnați definitiv pentru comiterea unor infracțiuni de acest gen.

În cazul lui Florin Marian Cordun, cel puțin deocamdată, șoferul ieșean a scăpat de arest.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *