Prima pagină » National » Un şofer era să îşi piardă autoturismul în Dunăre după ce drumul s-a surpat sub roţile mașinii

Un şofer era să îşi piardă autoturismul în Dunăre după ce drumul s-a surpat sub roţile mașinii

04 iul. 2022, 11:10,
BZI.ro, în National

Un șofer care se deplasa pe un drum de pe malul Dunării, în apropierea plajei Gostinu, a fost în pericol să își piardă autoturismul în apele fluviului după ce malul de pământ s-a surpat sub roţile maşinii. , Șoferul a reuşit să iasă din maşină la timp şi, cu ajutorul oamenilor care îşi petreceau timpul liber în zonă, să lege maşina cu o chingă de un copac şi să solicite sprijinul autorităţilor.

Un şofer era să îşi piardă autoturismul în Dunăre

În apropierea plajei Gostinu, din Giurgiu, un şofer era să îşi piardă autoturismul în Dunăre după ce drumul s-a surpat sub roţile mașinii.

„Un autoturism a fost în pericol să cadă în apa Dunării, după ce malul s-a surpat, în timp ce conducătorul auto se deplasa într-o zonă împădurită, în apropierea plajei Gostinu. Şoferul a ieşit imediat din maşină şi, ajutat de oamenii din jur, a legat maşina cu o chingă de un copac, pentru a evita alunecarea în fluviu şi a solicitat ajutorul autorităţilor”, se arată într-un comunicat de presă, emis duminică de ISU Giurgiu.

La faţa locului s-au deplasat imediat un echipaj al pompierilor din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o descarcerare şi o autospecială de stingere dotată cu accesorii specifice pentru astfel de cazuri.

Forţele de intervenţie ale pompierilor au fost sprijinite de un buldoexcavator, pus la dispoziţie de Primăria Gostinu care a tras maşina din zona respectivă.

Până la această oră, autorităţile nu au putut oferi informaţii cu privire la drumul pe care a fost evitată tragedia, respectiv dacă acesta este drum judeţean, naţional, comunal sau este un drum improvizat, folosit de localnici.

Totodată, ISU Giurgiu recomandă cetăţenilor să aibă grijă în momentul în care se deplasează cu autoturismele pe drumuri înguste, aproape de malul apelor pentru că există pericolul ca acestea să cedeze din cauza greutăţii.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiţi să fie atenţi unde îşi parchează autoturismele, atât pentru siguranţa acestora, dar şi pentru a nu bloca drumul de acces, iar autospecialele de pompieri să poată interveni.

Alunecări de teren în comuna Victoria, Iași

Într-o altă ordine de idei, reamintim că reporterii Cotidianului BZI vă prezentau în urmă cu doar câteva luni cum primăria comunei Victoria, județul Iași, nu reușește să valideze o licitație pentru reabilitarea infrastructurii din localitate. În cursul acestei săptămâni era programată licitația pentru reabilitarea drumului comunal (DC) 16, însă la sesiunea de deschidere a ofertelor nu s-au prezentat firmele de construcții. Valoarea estimată a contractului a fost stabilită la nivelul sumei de 1.565.000 de lei fără TVA, aproape 300.000 de euro. Primarul Daniel Crețu, a precizat de asemenea că va relua procedura în următoarea perioadă.

”Nu s-a prezentat nimeni. Sunt trei alunecări de teren pe drumul comunal. A fost afectat de ploile de anul trecut. Voi relua licitația sau vom găsi o modalitate pentru o negociere directă. Au fost niște firme și au vizitat amplasamentul, dar nu au mai depus oferte. Nu s-a plâns nimeni că ar fi o estimare subevaluată”, a declarat primarul comunei Victoria.

Drumurile de pe DC 16 au fost afectate în 3 zone, respectiv 50 m-sat Victoria, 60 m-sat Luceni, 150 metri-sat Icușeni. Potrivit procedurii, execuția lucrărilor urma să se realizeze în 9-10 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2022. Lucrările urmau să aibă o garanție de minimum 36 de luni.

Totodată, amintim că un şofer era să îşi piardă autoturismul în Dunăre după ce drumul s-a surpat sub roţile mașinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *