Prima pagină » Local » Un șofer din Iași s-a urcat beat criță la volan. A băut 8 litri de bere și a fost la un pas de tragedie: „Mi-a fost rușine să recunosc” – FOTO
Un șofer din Iași s-a urcat beat criță la volan. A băut 8 litri de bere și a fost la un pas de tragedie: „Mi-a fost rușine să recunosc” – FOTO

Un șofer din Iași s-a urcat beat criță la volan. A băut 8 litri de bere și a fost la un pas de tragedie: „Mi-a fost rușine să recunosc” – FOTO

28 mart. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un șofer din Iași s-a urcat beat criță la volan și a fost la un pas de tragedie. Acesta a provocat un accident rutier în care, din fericire, s-a lăsat cu viață. Bărbatul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Georgel Vasiloaia are vârsta de 50 de ani și de curând a divorțat. Este tată pentru 2 copii, dintre care unul este minor și se află în grija sa. Acesta lucrează de 5 ani ca și agent de securitate, iar toți cunoscuții spun doar lucruri bune despre el.

Totuși, a fost la un pas de a comite o tragedie. S-a urcat la volan după câteva ore după ce a băut 8 litri de bere și a produs un accident rutier din care singura victimă a fost chiar el. Atunci, polițiștii au întocmit dosar penal și a fost trimis în judecată. În data de 23 martie 2023, judecătorii au pronunțat pedeapsa finală.

Georgel Vasiloaia a băut 8 litri de bere și a fost la un pas de tragedie

În vara anului 2021, Georgel Vasiloaia a petrecut o noapte alături de prietenii lui și a băut 8 litri de bere. Dimineață s-a urcat la volan și a mers spre locul de muncă împreună cu un coleg de-al său. Din păcate, la scurt timp după ce au plecat de la locuință, șoferul a pierdut controlul volanului, pentru că nu a redus viteza într-o curbă și a ieșit în afara părții carosabile. Totul s-a întâmplat pe raza orașului Tg. Frumos din județul Iași.

Bărbatul a fost testat cu alcooltest, rezultând 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului, singura victima a fost chiar el. A fost transportat cu o ambulanță în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Tg. Frumos, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar fără pierderea cunoștinței, fractură la nivelul membrului superior stâng. De asemenea, i s-au recoltat și probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei exacte pe care o avea în sânge.

„La data de 31.07.2021, la orele 7:39, organele de poliție din cadrul Poliției din orașul Tg. Frumos Rutiere au fost sesizate despre faptul că pe DJ 280, în afara localității Brătulești, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. Aşa cum rezultă din procesul-verbal încheiat, organele de poliție au identificat în afara părții carosabile a DJ 280, la km 3+200. S-a stabilit că în autoturism s-a aflat și numitul, pe scaunul din dreapta față”, au declarat reprezentanții Curții de Apel Iași.

Inițial, în fața organelor competente, șoferul a susținut că a consumat, cu o seară înainte, în jur de 4 litri, dar ulterior a recunoscut că, de fapt, cantitatea consumată a fost de 8 litri de bere.

După 1 an și jumătate a primit pedeapsa finală. A scăpat cu basmaua curată?!

După 1 an și jumătate de la fapta comisă, Georgel Vasiloaia a primit pedeapsa finală. Inițial, i s-a dispus condamnarea de 1 an de închisoare, însă ulterior s-a rejudecat cauza și judecătorii i-au dat un termen de 2 ani în care să fie supravegheat și să execute muncă în folosul comunității.

„În baza art. 396, alin. (1) şi (4), Cod procedură penală, raportat la art. 83, alin. (1), Cod penal, va amâna aplicarea pedepsei și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, termen stabilit potrivit art. 84, Cod penal.

În baza art. 404, alin. (3), Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului  asupra dispoziţiilor art. 88, Cod penal, privind consecinţele nerespectării măsurilor de supraveghere ori săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în sensul revocării amânării aplicării pedepsei închisorii ce i-a fost stabilită prin prezenta decizie şi executării acesteia în regim de detenție”, au mai spus oamenii legii în legătură cu ieșeanul care a fost la un pas de tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *