Prima pagină » Local » Un șofer din Iași, condamnat după ce a fost prins beat la volan! Individul a comis-o din nou și a fost pedepsit de judecători!

Un șofer din Iași, condamnat după ce a fost prins beat la volan! Individul a comis-o din nou și a fost pedepsit de judecători!

23 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Un șofer din Iași a primit recent o pedeapsă din partea judecătorilor. Bărbatul a fost prins pentru a doua oară băut la volan după ce a mai fost condamnat pentru că ar fi mers cu tractorul sub influența băuturilor alcoolice și ar fi rănit un consătean. Acum, Nicolae Baba a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare.

Nicolae Baba, un șofer din Iași, a fost condamnat recent de magistrații de la Judecătoria Hârlău la 4 ani de închisoare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Judecătorii au luat în considerare și o pedeapsă cu suspendare primită anterior.

Astfel, în decembrie 2019, judecătorii din Hârlău l-au pedepsit pe bărbat pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului sau ștergerea urmelor acestuia. Actuala sentinţă nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

un agent de la politia rutiera

Oprit de polițiști, s-a constatat că bărbatul era vizibil afectat de băuturile consumate

Un șofer din Iași a plătit pentru greşeala comisă

maini incatusate

Ieșeanul a fost pedepsit pentru faptele comise

Pe data de 28 februarie 2020, la ora 23:20, Nicolae Baba a ignorat potențialul pericol pe care îl putea reprezenta starea lui de ebrietate la volan și a circulat prin satul Boroșoaia, comuna Plugari, unde a fost prins în fapt de polițiști. Aceștia au observat că bărbatul nu era complet conștient de starea în care se afla, fiind evident sub influența băuturilor alcoolice. Agenții l-au pus să sufle în etilotest, de unde a rezultat o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Judecătorii ieșeni au analizat probele și i-au decis soarta ieșeanului, care și-a recunoscut vina în fața acestora.

„Instanța subliniază că inculpatul a dat dovadă de neglijență față de normele sociale și prin aceea că a ignorat faptul că urmările faptei sale puteau fi grave, acesta având și un pasager pe care l-a pus în pericol prin atitudinea sa, punctând și că inculpatul are antecedente penale”, a argumentat instanța.

Nicolae Baba a mai fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Hârlău pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului sau ștergerea urmelor acestuia, la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, hotărâre rămasă definitivă pe 3 decembrie 2019. Cu ocazia acestei noi condamnări, de 1 an și 4 luni de închisoare, judecătorii au revocat suspendarea executării pedepsei și i-au aplicat o sancțiune finală de 4 ani de închisoare.

 o persoana intinsa pe carosabil

Un ieșean a fost rănit grav după ce a fost lovit cu tractorul de individ

Nicolae Baba, acuzat că a lovit cu tractorul un consătean

 o mana a unui pacient, pe un pat de spital

Victima a avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului

Pe data de 11 aprilie 2018, în satul Boroșoaia, Nicolae Baba a condus băut un tractor pentru care nu avea permis, transportând pe aripa utilajului agricol un alt bărbat, care s-a dezechilibrat și a lovit în cădere roata tractorului. Imediat după accident, individul a fugit cu tractorul la un vecin, lăsând victima întinsă pe șosea. Martorul a mers să verifice starea bărbatului rănit și, în ciuda protestelor lui Nicolae Baba, a chemat ambulanța, care l-a dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„Bărbatul a suferit leziuni traumatice ce s-au putut produce prin torsiune, fiind necesare pentru vindecare 65-70 de zile de îngrijiri medicale, timp care include şi recuperarea funcţională. Acesta a declarat că nu formulează plângere prealabilă împotriva lui Nicolae Baba sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au relatat judecătorii.

Nicolae Baba a fost pus de polițiști să sufle în etilotest, rezultând o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool în sânge. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pe individ, hotărârea devenind definitivă pe 3 decembrie 2019. Acum, Nicolae Baba, un șofer din Iași prins a doua oară băut conducând un vehicul, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, potrivit magistraţilor din cadrul Judecătoriei Hârlău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *