Prima pagină » National » Un șofer din Caraș-Severin s-a prezentat la RAR cu pedalele mașinii inversate. Inginer RAR: „Inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar – FOTO

Un șofer din Caraș-Severin s-a prezentat la RAR cu pedalele mașinii inversate. Inginer RAR: „Inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar – FOTO

04 nov. 2021, 11:48,
BZI.ro, în National

Un șofer din Caraș-Severin s-a prezentat la Registrul Auto Român cu un autoturism care avea inversată pedala de accelerație cu cea de frână. Mașina era recent adusă în țară iar deținătorul dorea să o înmatriculeze pentru a circula cu ea.

Autoritățile de la RAR în urma verificărilor a respins cererea de eliberarea a certificatului de înmatriculare pe motiv că mașina prezintă neconformități.

Un șofer a inversat pedalele propriei mașini și s-a prezentat la RAR cu aceasta

Un șofer român din Caraș-Severin și-a achiziționat o mașină dintr-o țară din vestul Europei. După ce a adus-o în România, i-a făcut mai multe modificări. Mașina fiind automată, șoferul a decis să-i inverseze pedala de accelerație cu cea de frână. Având în vedere că era adusă din afară, pentru a o înmatricula, acesta a fost nevoit să o prezinte pentru omologare la Registrul Auto Român.

În momentul în care inginerii au constatat modificarea făcută de șofer, au respins imediat cererea de eliberare a mașinii. Mai mult decât atât, aceștia au prezentat cazul și pe Facebook pentru a atenționa șoferii în legătură cu faptul că nu sunt permise astfel de modificări.

“În acest mod a fost adus la RAR Caraș-Severin un autovehicul cu cutie automată, fabricat în anul 2006. Mașina provenea dintr-o țară europeană, dar inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar înainte de a solicita CIV.

În urma verificărilor, autoturismul a fost respins, iar Registrul Auto Român nu a eliberat cartea de identitate a autovehiculului, din cauza neconformitățiilor comenzilor conducătorului auto”, a scris într-o postare Registrul Auto Român Oficial.

Un alt șofer din Caraș-Severin s-a prezentat cu modificări la RAR

Un alt șofer din Caraș Severin a venit în urmă cu câteva luni la Registrul Auto Român cu mașina, Mercedes Vito, pentru o inspecție ITP. În momentul în care inginerii au ridicat mașina pe platformă, au găsit o improvizație deosebit de periculoasă la puntea din spatele autovehiculului. Aceasta avea o bucată de lemn care era pusă în locul unui arc.

Luat la întrebări de către inginerii RAR, proprietarul mașinii a explicat inginerilor faptul că știa de bucățile de lemn de la suspensie, însă a motivat că nu a avut timp să rezolve problema la un service pentru reparație. Având în vedere aceste condiții, șoferului nu i s-a eliberat cartea de identitate pentru autovehicul.

Și de această dată, tot în scop educativ, RAR a prezentat situația pe Facebook, explicând cât de periculoase pot fi astfel de improvizații. Cu toate acestea, internauții n-au rămas indiferenți la postare, întrecându-se în glume în comentarii.

„Unde poţi să legi cu sârmă, e păcat să pui şurub“, a comentat un internaut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *