Prima pagină » Local » Un șofer care a provocat un accident rutier mortal pe Sărărie a fost prins în pragul comei alcoolice la volan! Mai multe persoane au sunat la 112 pentru ca poliția să-l oprească în trafic – EXCLUSIV
Un șofer care a provocat un accident rutier mortal pe Sărărie a fost prins în pragul comei alcoolice la volan! Mai multe persoane au sunat la 112 pentru ca poliția să-l oprească în trafic - EXCLUSIV

Un șofer care a provocat un accident rutier mortal pe Sărărie a fost prins în pragul comei alcoolice la volan! Mai multe persoane au sunat la 112 pentru ca poliția să-l oprească în trafic – EXCLUSIV

08 dec. 2023, 02:00,
Lucian SAVA/ Cosmina PUIU, în Local

Situație incredibilă la Iași. Un șofer care a provocat, în luna decembrie a anului trecut, un accident rutier mortal pe Sărărie a fost prins zilele trecute în pragul comei alcoolice. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, iar judecătoriii au decis să-l plaseze în arest la domiciliu

Un bărbat care a provocat un accident rutier mortal anul trecut a fost prins beat mangă la volan. Pe data de 14 decembrie 2022, Vasile Cucoș izbea violent, pe o trecere de pietoni, din zona Sărărie, o femeie în vârstă de 83 de ani. La scurt timp după impact, aceasta s-a stins la spital. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Chiar dacă a ucis o femeie nevinovată, Cucoș nu s-a liniștit. Putea provoca încă o tragedie după ce s-a urcat în pragul comei alcoolice la volan, de Ziua Națională a României. Mai mulți șoferi care au observat că acesta mergea haotic au sunat la 112.

După accidentul rutier mortal de pe Sărărie, un nou incident în trafic

Chiar dacă a omorât un om, șoferul nu s-a liniștit.

„În baza sesizării din oficiu, prin ordonanţa din data de 02.12.2023 organele de cercetare penală au dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, iar în urma continuării cercetărilor a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul comiterii acestei infracţiuni, reţinându-se la acest moment procesual, următoarele: În  după amiaza zilei de 01.12.2023 în jurul orei 15:00, în timp ce se afla la locuința surorii concubinei sale din mun. Pașcani, jud. Iași, inculpatul ar fi consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orei 18:00 a urcat la volanul autoturismului său și a plecat spre municipiul Iași.

În jurul orei 19:00, în timp ce ar fi condus autoturismul anterior menționat pe DE 583, din direcția Pașcani către municipiul Iași, a fost observat de 2 martori care se deplasau cu autoturismul în spatele acestuia, pe același sens de mers, întrucât inculpatul s-ar fi deplasat haotic, neacordând prioritate de trecere autovehiculelor care aveau acest drept şi fiind pe punctul de a produce 2 accidente rutiere. Aceeași percepție i-a fost creată și altui participant la trafic, motiv pentru care persoanele anterior menționate au apelat S.N.U.A.U 112”, a precizat Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În pragul comei alcoolice la volan. Individul avea o alcoolemie uriașă

„Cu ocazia opririi în trafic, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,97 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei. Conform Buletinului de analiză toxicologică, inculpatul ar fi înregistrat o alcoolemie de 2,32 g/L în sânge la prima probă prelevată, respectiv o alcoolemie de 2,14 g/L la cea de-a două probă biologică.

Prin ordonanța din data de 05.12.2023, s-a dispus reținerea conducătorului auto pe o durată de 24 de ore, iar la data de 06.12.2023 procurorul de caz a sesizat Judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă a acestuia pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi descoperirea adevărului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a mai precizat Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul care a provocat accidentul rutier mortal de pe Sărărie în iarna anului trecut.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *