Prima pagină » National » Un șofer beat din Bihor a accidentat o fată de 12 ani și a fugit. Polițiștii l-au găsit răsturnat într-un șanț
Un șofer beat din Bihor a accidentat o fată de 12 ani și a fugit. Polițiștii l-au găsit răsturnat într-un șanț

Un șofer beat din Bihor a accidentat o fată de 12 ani și a fugit. Polițiștii l-au găsit răsturnat într-un șanț

19 iul. 2024, 13:00,
BZI.ro, în National

Un șofer beat, de 62 de ani din comuna Tinca, județul Bihor, a fost reținut după ce a lovit o fată de 12 ani, a părăsit locul accidentului și a provocat alte două incidente rutiere. Acesta este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

„La data de 18 iulie, după administrarea probelor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta – Biroul Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 62 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Acesta este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”, a comunicat IPJ Bihor, conform news.ro.

Șofer beat din Bihor, accidente în lanț

Conform poliției, pe 15 iulie, în jurul orei 20:20, bărbatul, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 709/A, în direcția Tăut – Talpoș, a lovit o fată de 12 ani din Marea Britanie, care circula pe marginea dreaptă a drumului, în aceeași direcție. Fata a fost rănită și transportată la spital.

După accident, bărbatul a părăsit locul faptei și, la intersecția cu drumul județean 709, în aceeași localitate, nu a respectat semnul „Oprire”, intrând în intersecție fără a acorda prioritate și ciocnindu-se cu un alt autoturism, fără a provoca victime.

Continuându-și deplasarea pe drumul județean 709, pe direcția Batăr – Talpoș, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat într-un șanț și apoi pe un teren agricol din stânga direcției sale de deplasare.

Testarea cu etilotestul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice pentru a stabili nivelul exact al alcoolemiei.

Vineri, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Salonta îl vor prezenta pe bărbat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta pentru a dispune măsurile legale.

Polițiștii rutieri din Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror pentru a stabili exact cauzele și împrejurările producerii accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 iulie 2024
19 iulie 2024