Prima pagină » Local » Un șofer beat a provocat un accident rutier la Gara Internațională. Nu mai are voie să conducă 4 ani
Un șofer beat a provocat un accident rutier la Gara Internațională. Nu mai are voie să conducă 4 ani

Un șofer beat a provocat un accident rutier la Gara Internațională. Nu mai are voie să conducă 4 ani

27 sept. 2024, 02:00,
Dragoș SAVIN în Local

După ce un șofer beat a provocat un accident rutier la Gara Internațională din Iași, judecătorii l-au pedepsit. Individul a fost condamnat la închisoare, însă pedeapsa a fost suspendată. Totuși, 4 ani nu mai are voie să conducă

Florin Marius Pomîrleanu, un bărbat din Iași, a provocat un accident rutier în zona Gării Internaționale. Acesta s-a urcat beat la volan, iar aproape de Podul de Piatră a intrat într-un autoturism aflat în fața sa. În urma impactului, autoturismul pe care l-a lovit a fost proiectat în alt autoturism, iar o persoană a fost rănită, fiind pasageră într-unul dintre autoturisme.

„La data de 19.05.2024, ora 18:25, inculpatul a condus pe drumurile publice, respectiv, dinspre Gara Internațională către Podul de Piatră, autoturismul marca Fiat, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, respectiv, la prima recoltare; o îmbibație alcoolică de 2,30 mg/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,13 mg/l alcool pur în sânge la a doua probă, iar în dreptul unei spălătorii auto, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers, intrând în coliziune față-spate cu autoturismul marca Volkswagen, autoturism care a fost proiectat către înainte și a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul din fața sa, marca Suzuki, rezultând vătămarea corporală a pasagerei dreapta-față, în autoturismul marca Volkswagen, care a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au precizat anchetatorii.

Șoferul beat care a provocat accidentul rutier de la Gara Internațională a fost condamnat

„Condamnă pe inculpatul POMÎRLEANU FLORIN MARIUS la pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (faptă din data de 19.05.2024). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a conduce autovehicule pe o durată de 4 ani. Condamnă pe inculpatul Pomîrleanu Florin Marius la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Contopește pedepsele aplicate prin prezenta și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani și 10 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă, respectiv 2 luni închisoare, urmând ca, în final, inculpatul Pomîrleanu Florin Marius să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare”, au stabilit judecătorii din cadrul Judecătoriei Iași.

Condamnat la închisoare a fost și un bărbat din Coarnele Caprei, care s-a urcat beat la volan.

Un alt șofer beat a provocat două accidente rutiere la Iași

Zilele trecute, un șofer a fost arestat după ce a provocat două accidente rutiere, fiind sub influența alcoolului.

„La data de 18.09.2024, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice la reședința din mediul rural, inculpatul a condus un autoturism pe DE 583 și apoi pe șoseaua Păcurari din municipiul Iași, iar la ora 15:36, în timp ce se afla în intersecția cu Aleea Cimitirul Evreiesc, a fost implicat în două accidente rutiere cu pagube materiale. După stabilirea identității, conducătorul auto a fost condus de lucrătorii de poliție la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, rezultând o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, respectiv 3,50 mg/l alcool pur în sânge la prima recoltare și 3,33 mg/l la cea de a doua. Prin ordonanța din data de 20.09.2024, organele de cercetare penală au dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore, iar în ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând măsura arestului de domiciliu pentru o durată de 30 de zile. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, a mai precizat prim procurorul Liviu Păiuși.

Șoferul beat care a provocat accidentul rutier de la Gara Internațională a fost condamnat; se va mai urca la volan abia peste 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024