Prima pagină » Eveniment-Social » Un șofer beat a provocat două accidente rutiere la Iași. Avea o alcoolemie de 3,5 la mie, iar acum a fost arestat
Un șofer beat a provocat două accidente rutiere la Iași. Avea o alcoolemie de 3,5 la mie, iar acum a fost arestat

Un șofer beat a provocat două accidente rutiere la Iași. Avea o alcoolemie de 3,5 la mie, iar acum a fost arestat

25 sept. 2024, 02:00,
Dragoș SAVIN în Eveniment-Social

Un șofer beat a fost arestat după ce a provocat 2 accidente rutiere la Iași. Individul s-a urcat amețit la volan și a fost observat, cum se deplasează haotic, de ceilalți participanți la trafic. Un echipaj de poliție l-a oprit, iar acum, pe numele lui, a fost deschis un dosar penal

Procurorii ieșeni au făcut câteva precizări legate de acest incident.

„La data de 18.09.2024, ora 15:25, Poliția municipiului Iași Secția 2 urbană a fost sesizată prin SNUAU 112  despre faptul că pe șos. Păcurari se deplasa un autoturism al cărui conducător auto era posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice, întrucât deplasarea acestuia avea un caracter sinuos. În scurt timp, echipajul de patrulare a fost sesizat prin stația de emisie recepție despre producerea unui accident rutier în care a fost implicat autoturismul anterior menționat. În urma efectuării cercetărilor, prin ordonanța din data de 20.09.2024, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de o persoană de gen masculin, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul, fără permis de conducere, prevăzut de articolul 336, alineatul 1, Cod penal”, a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Liviu Păiuși.

Beat la volan s-a urcat și un bărbat care a provocat un accident în zona Galata. Și el s-a ales cu un dosar penal.

Un șofer beat a provocat două accidente rutiere

Individul a fost reținut, iar mai apoi, plasat în arest la domiciliu.

„La data de 18.09.2024, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice la reședința din mediul rural, inculpatul a condus un autoturism pe DE 583 și apoi pe șoseaua Păcurari din municipiul Iași, iar la ora 15:36, în timp ce se afla în intersecția cu Aleea Cimitirul Evreiesc, a fost implicat în două accidente rutiere cu pagube materiale. După stabilirea identității, conducătorul auto a fost condus de lucrătorii de poliție la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, rezultând o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, respectiv 3,50 mg/l alcool pur în sânge la prima recoltare și 3,33 mg/l la cea de a doua. Prin ordonanța din data de 20.09.2024, organele de cercetare penală au dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore, iar în ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând măsura arestului de domiciliu pentru o durată de 30 de zile. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, a mai precizat prim procurorul Liviu Păiuși.

A fost arestat după ce a condus beat și fără permis

Un alt șofer a fost arestat după ce s-a urcat băut și fără permis de conducere.

„La data de 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut un tânăr bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Din cercetări, a rezultat că la data de 13.09.2024, patrula de poliție, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Erbiceni, a oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr din comuna Coarnele Caprei. În urma verificărilor, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 20 septembrie 2024, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău și Judecătoriei Hârlău, ocazie cu care instanța a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de acesta pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un alt șofer, din Coarnele Caprei, a fost condamnat la închisoare zilele trecute după ce a fost prins beat la volan. Rămâne de văzut ce vor decide anchetatorii după ce un șofer beat a provocat 2 accidente rutiere la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024