Prima pagină » Local » Un şofer băut a provocat un accident rutier grav! A izbit din plin o femeie care circula pe o trotinetă electrică – Update
Un şofer băut a provocat un accident rutier grav! A izbit din plin o femeie care circula pe o trotinetă electrică - Update

Un şofer băut a provocat un accident rutier grav! A izbit din plin o femeie care circula pe o trotinetă electrică – Update

12 iun. 2020, 15:02,
în Local

Un şofer băut a provocat un accident rutier grav! Acesta a izbit din plin o tânără care circula pe o trotinetă electrică. Momente de groază în localitatea ieşeană Miroslava. Din câte se pare, şoferul era extrem de băut şi nici nu i-a păsat atunci când s-a urcat la volanul maşinii.

Şoferul băut a provocat un accident rutier grav! Avea o alcoolemie mare

Ştefan Barbacariu, şoferul în vârstă de 33 de ani s-a urcat băut la volanul maşinii şi într-o curbă din localitatea ieşeană Miroslava a pătruns pe contrasens şi a izbit-o în plin pe femeie ce se deplasa pe o trotinetă electrică. Accidentul a avut loc pe strada Pepinieriei în jurul orei 12.00 şi şoferul se pare că a urcat la volan cu o alcoolemie uriaşă.

Poliţiştii rutieri au venit la faţa locului şi au constatat, la testarea cu aparatul alcooltest, faptul că Ştefan Barbacariu era în prag de comă. Acesta avea 1,12 mg/litru alcool pur în aerul respirat.

Tânăra a scăpat ca prin minune de inconştiența şoferului

Deşi accidentul putea avea urmări grave, din fericire, tânăra care se deplasa pe trotineta nu a fost grav rănită. Se pare că aceasta s-a ales cu răni uşoare, răni care nu îi pun în pericol viaţa. Totuşi, în cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă dar şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ce riscă şoferul care a urcat băut şi a accidentat femeia

Ultimele prevederi din Codul Rutier ar trebui să facă orice participant la trafic să se gândească de două ori înainte să consume alcool la volan. Cu toate acestea, mulţi şoferi nu ştiu exact ce se poate întâmplă dacă ai băut. Poliţia nu te iartă!

Codul Rutier aflat în prezent în vigoare prevede că toţi şoferii depistaţi cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat să primească suspendarea permisului timp de şase luni şi o amendă care poate varia de la 21 la 50 de puncte. Mai mult, dacă depăşiţi această limită, încep şi problemele penale. Astfel, dacă alcoolemia este mai mare de 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat şoferii riscă între unu şi cinci ani de închisoare sau pot primi o amendă penală usturătoare.

La Iaşi s-a produs o premieră! Prima pedeapsă pentru omor cu premeditare pentru un şofer

Judecătorii din Iaşi au creat un precedent în cazul condamnărilor şoferilor care au consumat alcool şi droguri la volan şi care au ucis persoane. Celebrul caz în care un şofer, băut şi drogat a ucis două persoane a creat şi cadrul legislativ prin care judecătorii l-au condamnat la 20 de ani de închisoare. Claudiu Pasnicu a fost condamnat în 2017 pentru faptul că a ucis două persoane în timp ce se deplasa cu maşina. Acesta a fost condamnat pentru omor calificat. Judecători au fost necruţători în stabilirea anilor de închisoare.

A fost pentru prima dată în istoria României când se dă o asemenea sentinţa pentru un accident rutier. A fost o abordare cu totul nouă a sistemului judiciar, decizia luată ieri de Curtea de Apel Iaşi fiind în contradicţie cu cea dată de judecătorii de la Tribunalul Iaşi.

Update:

Ştefan Barbacariu, şoferul în vârstă de 33 de ani care a izbit în plin pe femeie ce se deplasa pe o trotinetă electrică, a fost reținut pentru 24 de ore și a fost va fi dus la judecătorie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. După prelevarea probelor biologice a reieşit o alcoolemie de 1,12 mg/l în sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`