Prima pagină » Local » Un șofer amețit bine de alcool s-a urcat la volan și a ajuns pe mâna polițiștilor. Acum nu mai are voie să iasă nici măcar din casă – FOTO/VIDEO

Un șofer amețit bine de alcool s-a urcat la volan și a ajuns pe mâna polițiștilor. Acum nu mai are voie să iasă nici măcar din casă – FOTO/VIDEO

13 apr. 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Local

După ce s-a răcorit bine într-o parcare din CUG, șoferul s-a gândit să se urce în mașină pentru a face o manevră de parcare. Însă, fiind amețit bine de alcool, procedeul a eșuat lamentabil și a oprit în portbagajul altui autoturism. Polițiștii s-au prezentat la fața locului pentru a evalua situația, fiind surprinși de ce aveau să găsească

Pe data de 8 aprilie s-a petrecut incidentul dintr-o parcare din zona CUG. După care șoferul turmentat a fost adus pe data de 11 la audieri de către polițiști. Se pare că acesta era băut bine și avea o alcoolemie ridicată la momentul producerii evenimentului. Acum se va mulțumi ca pentru 30 de zile să vadă doar locuința unde este domiciliat.

Amețit bine de alcool, a încercat să își testeze aptitudinile de șofer

 o poză cu bărbatul adus la audieri

Bărbatul va rămâne în arest la domiciliu timp de 30 de zile

Totul a început pe data de 8, când inculpatul a decis să se relaxeze într-o parcare în timp ce își admira mașina. După ceva timp și după câteva beri, acesta a decis să se urce la volan să vadă dacă încă se mai descurcă cu volanul. Din păcate pentru el, lucrurile nu au ieșit conform planului și a aterizat într-o altă mașină.

„La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Secției nr. 6 Poliție Iași au reținut un bărbat în vârstă de 52 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. Din verificările efectuate a rezultat faptul că, la data de 08 aprilie a.c., acesta ar fi condus auto pe raza mun. Iași, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași. La data de 12 aprilie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale” a transmis IPJ Iași printr-un comunicat oficial.

În ceea ce-l privește pe șofer, acesta înregistra o alcoolemie de 1.56 drager, astfel că își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliul său din Cluj.

Polițiștii ieșeni, tot mai mult pe străzi

o poză cu bărbatul dus la audieri

Bărbatul a produs un accident în data de 8 aprilie

În ultima vreme, Biroul Rutier Iași a organizat mai multe filtre de control pentru a ajuta traficul și a descoperi eventualele nereguli. Totuși, activitățile oamenilor legii nu au fost lipsite de evenimente, aceștia au fost nevoiți să aplice legea în mai multe rânduri.

„La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iași au organizat şi desfășurat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor. Astfel, au fost obținute următoarele rezultate: au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenționale, dintre care 26 pentru abateri comise de pietoni și 105 pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 34.365 de lei. Au fost reținute 7 de permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordare prioritate pietoni și 3 pentru alte abateri. Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare”, specifică IPJ Iași.

Acum, bărbatul de 52 de ani care a fost prins amețit bine de alcool în timp ce conducea va trebui să stea 30 de zile în așteptare pentru a afla pedeapsa. Din păcate, procedeul de la volan a fost fatal pentru permisul său. Rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile în privința faptei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *