Un șmecher din Iași, trimis la pușcărie după ce a dus fete „la produs” în Roma! Raj Costache trebuie să îi plătească unei tinere daune morale de 10.000 de euro – FOTO (EXCLUSIV)

Un șmecher din Iași, trimis la pușcărie după ce a dus fete „la produs” în Roma! Raj Costache trebuie să îi plătească unei tinere daune morale de 10.000 de euro – FOTO (EXCLUSIV)

26 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un șmecher din Iași, pe numele său Raj Costache, a fost trimis la temniță de către magistrați. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe individ la 11 ani de pușcărie, pentru trafic de persoane, trafic de minori și constituire a unui grup infracţional organizat. De asemenea, Raj Costache trebuie să îi plătească unei tinere daune morale de 10.000 de euro

Un șmecher din Iași a fost trimis la pușcărie de magistrați. Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Raj Costache la 11 ani de pușcărie, pentru trafic de persoane, trafic de minori și constituire a unui grup infracţional organizat. De asemenea, Raj Costache trebuie să îi plătească unei tinere daune morale de 10.000 de euro.

„Instanța dispune confiscarea specială în folosul statului, de la inculpatul R.C., a sumelor de bani dobândite în urma comiterii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, după cum urmează: 250.000 de lei şi 20.000 de lei.”

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un șmecher din Iași, trimis la pușcărie pentru trafic de persoane

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. De altfel, dosarul s-a tot plimbat pe la instanțe în ultimii ani. Raj Costache (41 de ani) a fost trimis în judecată în octombrie 2016, sub acuzațiile amintite. Din acel caz a fost disjuns cel al lui Raj Costache. Astfel, ieșeanul este acuzat că ar fi dus în Capitala Italiei, „la produs”, mai multe tinere din județ cu o situație materială precară.

„În perioada 2011–2016, în municipiul Iași, a fost constituit un grup infracțional organizat, inițiat de Raj Costache (arestat în vederea extrădării în Italia), grup care s-a ocupat cu racolarea, transportul, cazarea și exploatarea sexuală transfrontalieră a unui număr de 5 tinere minore, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, și 24 de tinere majore, care proveneau din familii defavorizate, cu un grad redus de instrucție, într-o stare materială extrem de precară, cu diferite vulnerabilități. La gruparea infracțională au aderat frații inculpatului și alte rude. Liderul de necontestat al grupului infracțional organizat, Raj Costache, a inițiat gruparea în 2011, iar, apoi, în perioada 2011–2016, a coordonat și a supravegheat în permanență întreaga activitate infracțională de recrutare a tinerelor minore și majore, cazarea, transportul și exploatarea acestora în Italia, la Roma, pe via Prenestina și pe Via Palmiro Togliati, precum și racolarea și exploatarea sexuală a tinerelor în municipiul Iași”, au spus anchetatorii.

Judecătorii au considerat că dosarul lui Raj Costache trebuie reluat la prima instanță

După emiterea sentinței, Raj Costache a formulat apel. Asta, în contextul în care el nu s-a prezentat la audieri, fiind citat inclusiv cu mandat de aducere în mai multe rânduri. De pe 1 octombrie 2015, ieșeanul este dat în urmărire internațională ca urmare a mandatului european de arestare emis de Judecătoria Iași. Pe 3 februarie 2016, el a fost localizat de autoritățile judiciare din Italia și arestat la domiciliu, însă a fugit la scurt timp. Totodată, din verificările efectuate rezultă că s-ar afla în Italia, însă nu se cunoaște adresa exactă. În apel, Raj Costache a cerut, prin avocat, să fie achitat.

El a precizat că probatoriul administrat în cauză nu confirmă vinovăția sa. Acesta a mai susținut că este considerat liderul unui grup, dar, în fapt, este vorba despre el și rudele sale și că nu are nicio altă calitate, de lider. În plus, Raj Costache a afirmat că părțile vătămate au dat declarații contradictorii și destul de vagi. Totuși judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au considerat că instanța de fond a dispus, în mod eronat, desfășurarea unor ședințe în mod nepublic. De altfel, acesta este și motivul pentru care magistrații au dispus întoarcerea dosarului la Tribunalul Iași.

Acum, șmecherul din Iași a fost trimis la pușcărie după ce a fost acuzat că a dus fete „la produs”.

Comentarii
  • De ce asa de tarziu?

  • Să-ți iau familia în cardan Raj, îți trimit poze le pușcărie.

  • Borcoiul asta urat și negru lua toate strambele de la casa de copii și le făcea copii retardați.

  • De unde șmecher analfabetul asta chelios , negru și burtos? Asta e beleaua prafuita din Pacureț care și-a nenorocit mama și sta ca un șobolan ascuns cu o sticla de whisky din care bea și plânge. O cioara împuțită jegul asta.

  • Una care nu e de ca CCB

    Ai rămas vai de capul tău amărâtule. Pozai in băet și ți-e îți făceau gândacii concurs prin casa. Ți-au luat ăștia mama , frați ,pana și ultimul leu bă chiar și pistolul ăla din al 2lea război mondial🤣🤣🤣

  • Beleaua asta făcea laba la băieți prin pârnaie săi dea și lui o tigara. E un bulangiu care se lauda ca a futut copii in cur.

  • Traiasca justitia romina !

  • Retardatul asta nu știe sa vorbească și voi ziceți ca e șmecher? Nici nu a fost și nici nu va fi in viața asta șmecher. Boschetar nespalat care nu știe sa scrie si sa citească. Un cerșetor !!!

  • Un păduchios care e boschet pe platz.

  • O sa stea ca un șoarece ascuns și fugărit si tot in pușcărie o sa putrezească acest pedofil.

  • Asta e crescut desculț , flamand si cu muci la nas de unde șmecherie pe sărăcia asta de om?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *