Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Un nou simptom al noului coronavirus, descoperit de cercetători. Anunțul unui neurolog
Un nou simptom al noului coronavirus, descoperit de cercetători. Anunțul unui neurolog

Un nou simptom al noului coronavirus, descoperit de cercetători. Anunțul unui neurolog

21 oct. 2020, 16:00,
în Sanatate

Cercetătorii și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la un simptom persistent al COVID-19: ceața cerebrală.

Ce este ceața creierului?

Ceața cerebrală este un nou simptom care a fost observat la pacienții recuperați in urma COVID-19.

Dr. Shruti Agnihotri, neurolog la Universitatea din Alabama Birmingham, a declarat pentru ABC 33/40 că a vorbit cu mai mulți pacienți despre această afecțiune, iar oamenii suferă de dureri de cap severe și pierderi de memorie.

„De multe ori, acești pacienți s-au recuperat bine dupa simptomele inițiale, de febră și scurtare a respirației, dar continuă să aibă dureri de cap foarte severe și tind să se plângă adesea de pierderea memoriei, denumită adesea ceață cerebrală. Simptomele sunt similare cu ceea ce oamenii simt în timpul unei comotii cerebrale”, a spus dr. Shruti Agnihotri.

„Pacienții deseori descriu dificultăți de atenție, concentrare, nu se simt bine, nu sunt la fel de ageri ca altfel. Uneori, observăm aceste simptome în multe alte afecțiuni, în timpul post-comotiei, și le vedem și după diverse infecții”, a declarat Agnihotri pentru ABC 33/40.

Un alt simptom al „COVID lung”?

Specialistii au declarat recent că pacienții suferă de „COVID lung”, o serie de simptome care durează mult după valul inițial de simptome, în mai multe părți ale corpului.

Un raport al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie (NIHR) a subliniat că simptomele afecteaza o parte a corpului, apoi o alta, acestea persistand mai mult timp decât cele prezente în primele două săptămâni.

„Această analiză evidențiază impactul nociv fizic și psihologic pe care îl are COVID asupra vieții multor oameni”, a declarat pentru Reuters dr. Elaine Maxwell, care a condus raportul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *