Prima pagină » Sanatate » La psiholog » Un sfert dintre adulți au raportat că au băut mai mult în timpul primului lockdown
Un sfert dintre adulți au raportat că au băut mai mult în timpul primului lockdown

Un sfert dintre adulți au raportat că au băut mai mult în timpul primului lockdown

17 ian. 2021, 13:01,
în Sanatate

Un sfert dintre oamenii din Marea Britanie au raportat că au băut mai mult decât de obicei în timpul primului lockdown, în special cei care erau mai tineri, de sex feminin și sufereau de anxietate, constată un studiu realizat de cercetătorii UCL.

Studiul, publicat recent în „Dependența de droguri și alcool„, a chestionat peste 30.000 de adulți despre comportamentul lor de consum în timpul celei mai timpurii etape de lockdown, între 21 martie și 4 aprilie 2020, și a constatat că o treime (34,3%) nu bea.

Dintre persoanele care au băut, 48,1% au raportat că au băut cam la fel, 26,2% au raportat că au băut mai mult și 25,7% au raportat că au băut mai puțin decât de obicei în timpul săptămânii chestionate.

Un sfert dintre adulți au raportat că au băut mai mult în timpul primului lockdown

Studiul arată că femeile mai tinere cu calificări educaționale ridicate și un venit al gospodăriei de peste 30.000 de lire sterline au fost mai susceptibile de a raporta un consum crescut de alcool.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că a avea o tulburare de anxietate, a fi stresați în ceea ce privește finanțele sau a te îmbolnăvi grav de COVID-19 au fost factori asociați cu consumul crescut de alcool.

Autorul principal, dr. Claire Garnett (UCL Institute of Epidemiology and Health Care), a spus:

„În ciuda faptului că femeile au mai multe șanse decât bărbații să raporteze că au băut mai mult decât de obicei în timpul blocării, greutatea consumului de alcool este încă asociată pozitiv cu a fi bărbat, ceea ce a fost cazul înainte de blocare. Femeile ar putea fi mai predispuse să bea mai mult decât de obicei în timpul blocării, deoarece au fost afectate mai negativ de pandemie prin inegalități crescute de gen, deoarece femeile sunt mai predispuse să-și piardă locul de muncă și să poarte sarcinile creșterii îngrijirii copiilor și a treburilor casnice”.

A avea o tulburare de anxietate a fost asociată cu consumul de alcool mai mult decât de obicei, iar autorii au remarcat că este posibil ca persoanele cu tulburări de anxietate să își schimbe comportamentul de consum pentru a se auto-medica sau ca mecanism de coping inutil în timpul unei perioade de anxietate crescută.

A bea mai puțin decât de obicei în timpul săptămânii chestionate a fost asociat independent cu a fi mai tânăr, bărbat, cu un venit al gospodăriei mai mic de 30.000 de lire sterline, a fost diagnosticat sau suspectat de a avea COVID-19, a avea comportamente de protecție legate de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *