Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un senator american oprește ajutorul SUA pentru Ucraina
Un senator american oprește ajutorul SUA pentru Ucraina

Un senator american oprește ajutorul SUA pentru Ucraina

13 mai 2022, 11:06, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Un senator american a reușit să oprească ajutorul SUA pentru Ucraina. Rând Paul, senator republican, a solicitat o lege care să ducă la supravegherea cheltuielilor pentru război.

Vă aducem aminte faptul că SUA au aprobat un ajutor militar de 40 de miliarde pentru Ucraina care se află în război cu Rusia. SUA nu este singura țară care oferă ajutor umanitar sau militar. Țări precum Marea Britanie, Franța, sau Germania au oferit și ele la rându-le ajutor sub diverse forme pentru țara afectată de război.

Un senator american oprește ajutorul SUA pentru Ucraina

Senatorul american republican, Rând Paul din Kentucky a reuşit de unul singur să oprească ajutorul SUA către Ucraina. Cu toate că, într-un moment istoric de unitate, republicanii și democrații au votat alocarea sumei de 40 de miliarde de dolari către Ucraina, prin intermediul Congresului, lucrurile par să se fi schimbat.

La Washington, a existat un efort de a accelera ajutorul pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari (32,7 miliarde de lire sterline), prin intermediul Congresului. Paul, care din punct de vedere istoric s-a opus cheltuielilor cu ajutorul extern, a refuzat să susțină propunerea care avea nevoie de sprijin unanim. El cere ca legislația să fie modificată pentru a cere unui oficial să supravegheze cheltuielile pentru conflict.

„Dacă senatorul Paul persistă în cererile sale nesăbuite… tot ce va realiza este să amâne de unul singur ajutorul de care are nevoie Ucrainei”, a spus liderul majorității din Senat, Chuck Schumer.

Ajutorul oferit de SUA către Ucraina este unul dintre cel mai mare din istorie. Ajutorul de 40 de miliarde de dolari va fi folosit în atât în scopuri militare cât și umanitare.

Joe Biden insistă pentru ajutorul militar pentru Ucraina

Joe Biden a avut o poziționare directă în conflictul din Ucraina. Președintele SUA a cerut acordarea, de către Congresul American, a ajutorului militar pentru țara afectată de război. Acesta a spus, într-o adresare oficială, faptul că ajutorul le va permite ucrainienilor să se apere singuri:

Aceste arme pe care mâinile voastre le-au atins se află în mâinile unor eroi ucraineni și fac diferența. Acesta este un lucru de care puteți și ar trebui să fiți mândri în fiecare zi”, a spus el, mulțumind personalului adunat pentru discursul său. explică președintele SUA.

Joe Biden a vorbit alături de Ursula vor der Leyen despre cum SUA va exporta gaze naturale lichefiate în Uniunea Europeană

Joe Biden a insistat pe sancțiunile impuse de Occident către Rusia, iar în vizita sa în Europa a declarat că va ajuta Uniunea Europeană prin livrarea de gaze naturale lichefiate. Totuși, cu toate că America este lider mondial la producția de gaze naturale lichefiate, modalitatea de transport către Uniunea Europeană este învăluită în mister, mai ales în contextul în care transportul gazelor se realizează cu dificultate și există riscuri uriașe.  În fond, vom vedea dacă decizia senatorului american de a bloca ajutorul SUA către Ucraina va duce la un blocaj total sau doar parțial.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *