Prima pagină » Titlurile zilei » Un șef din Primăria Iași, implicat într-un scandal imobiliar! Tiberiu Gheorghiu a câștigat terenul din cartierul Nicolina, vecinii acuză funcționarii că au comis ilegalități – FOTO

Un șef din Primăria Iași, implicat într-un scandal imobiliar! Tiberiu Gheorghiu a câștigat terenul din cartierul Nicolina, vecinii acuză funcționarii că au comis ilegalități – FOTO

17 mai 2022, 02:00, 3 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Tiberiu Gheorghiu, administratorul bazei de agrement Ciric, a câștigat, recent, un proces prin care vecinii au contestat punerea în posesie a unui teren din Nicolina 2. Însă, acolo au fost construite garaje, după ce proprietarii au cumpărat de la un anumit Relu Iacob. Gheorghiu spune că Iacob a fost pus în posesie în mod fraudulos. Vecinii susțin că Primăria Iași a suprapus două terenuri, și de aici confuzia

Scandalul din cartierul Nicolina 2 este departe de un deznodământ. Mai mulți proprietari de garaje s-au trezit cu actele de proprietate anulate de către Tiberiu Gheorghiu, moștenitorul unei suprafețe de aproape 700 metri pătrați, situată pe Fundac Frumoasa. Tiberiu Gheorghiu este angajat la Primăria Iași, unde ocupă funcția de șef al bazei de agrement Ciric, aflată în administrarea Direcției Exploatare Patrimoniu. În 2006, Relu Iacob apărea ca proprietar pe o suprafață de 266 metri pătrați la adresa amintită. În 2005, prin dispoziția primarului nr. 1773, Relu Iacob a fost pus în posesie în baza unei cereri de revendicare. După ce a intrat în posesie, terenul a fost vândut vecinilor din blocurile alăturate terenului. În total, au fost tranzacționate nu mai puțin de 13 suprafețe.

După ce tranzacția a fost autentificată, noii proprietari au construit garaje și au plătit impozite la Primăria Iași. Dar, după 10 ani, apare Tiberiu Gheorghiu care câștigă procesul cu vecinii și demonstrează în instanță că Relu Iacob nu era proprietarul de drept. Între timp, bărbatul s-a mutat la o casă din comuna Miroslava, județul Iași. Nu a putut fi contactat de reporterii BZI. Soția acestuia a menționat că Relu Iacob are probleme medicale. În edițiile trecute ale BZI au fost prezentate și nemulțumirile proprietarilor de la Newton Park de pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt.

Un șef din Primăria Iași, implicat într-un scandal imobiliar, vrea să demoleze garajele vecinilor

Contactat de reporterii BZI, Tiberiu Gheorghiu susține că nu are nicio vină și că și-a căutat dreptatea în instanță. Proprietarii de garaje susțin că angajatul primăriei are interese imobiliare și că ar dori să construiască un bloc de locuințe colective.

„Ei au cumpărat de la cineva care nu era proprietar. De ce a fost pus în posesie, nu am de unde să știu. Cum a fost pus domnul Iacob pe alt teren? Eu am câștigat în instanță, iar domnii de acolo trebuie să elibereze terenul. De ce nu-l cheamă pe Iacob în instanță, doar de la el au cumpărat. M-am judecat timp de 10 ani, ce vor de la mine? Eu aș fi vrut să-mi dea în altă parte, dar nu s-a putut. Normal, terenul este al meu, s-au făcut expertize. Deocamdată nu fac nimic cu terenul, dacă știu ei că fac un bloc… Ei trebuie să elibereze”, a precizat administratorul bazei de agrement Ciric.

De precizat că, în zona Nicolina-CUG, proprietarul unei vile a plantat copaci pe trotuar și a blocat accesul pietonilor.

Unul dintre proprietari a făcut sesizare la Primăria Iași

Ioan Cojocaru, unul dintre proprietarii care au cumpărat de la Relu Iacob arată că eroarea aparține Primăriei Iași, care a suprapus două terenuri. În acest sens, a depus și o petiție la sediul instituției.

„Eu am calitatea de cumpărător al unui teren în suprafață de 48,80 metri pătrați, teren situat în Iași, Fundac Frumoasa nr.7B. Din 13 octombrie 2016 sunt hărțuit în instanță de Gheorghiu Tiberiu, căruia i s-a emis un titlu de proprietate pe aceeași suprafață de teren deținută de mine. Familia Gheorghiu și Serindac au cumpărat de la Mihai Sterian câte o parcelă de 700 metri pătrați în 17 iulie 1973, fiind cumnați. Au construit case la numerele 7A și 7B. Vinovat de această suprapunere este Primăria Iași”, a explicat Ioan Cojocaru.

Reprezentanții Primăriei Iași au anunțat că vor analiza solicitarea bărbatului.

„O să verificăm și o să-i răspundem fundamentat petentului, în termenul legal”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Un șef din Primăria Iași, prins într-un scandal imobiliar, este doar unul dintre cazurile expuse opiniei publice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *