Prima pagină » Local » Un șef din Poliție a refuzat o șpagă! Anchetatorii ieșeni au intrat pe fir! Ce s-a întâmplat cu bărbatul prins că voia să dea mită!
Un șef din Poliție a refuzat o șpagă! Anchetatorii ieșeni au intrat pe fir! Ce s-a întâmplat cu bărbatul prins că voia să dea mită!

Un șef din Poliție a refuzat o șpagă! Anchetatorii ieșeni au intrat pe fir! Ce s-a întâmplat cu bărbatul prins că voia să dea mită!

12 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ care a crezut că poate scăpa de o amendă a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Andrei Cătălin Roman la 10 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită. Anchetatorii au afirmat că ieșeanul a încercat să scape de o amendă printr-o șpagă dată unui om al legii

Un șef din Poliția ieșeană a refuzat o șpagă! Anchetatorii au intrat pe fir, iar bărbatul a ajuns în fața instanței! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Andrei Cătălin Roman la 10 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită. În plus, individul a fost obligat să presteze și o muncă în folosul comunității.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Andrei Cătălin Roman să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat sau la Direcția de Asistență Comunitară Iași”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Andrei Cătălin Roman, acuzat că a vrut să îi dea șpagă unui șef din Poliție

Procesul ieșeanului Andrei Cătălin Roman a început pe data de 2 octombrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea sa în judecată sub acuzația de dare de mită.
Potrivit oamenilor legii, incidentul care l-a băgat în bucluc pe Roman s-a petrecut la începutul lunii martie a anului trecut.

„Pe data de 6 martie 2020, inculpatul A.C.R., în vârstă de 34 de ani, i-a oferit suma de 200 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Sectorul Poliției de Frontieră Țuțora”, a afirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Mihaela Apostol.

Toată povestea a pornit de la un cal și de la cartea de identitate

Oamenii legii au mai precizat faptul că Andrei Cătălin Roman a crezut că îl va îmbuna pe polițistul de frontieră cu suma de 200 de lei.

„Banii ar fi fost dați în legătură cu neîndeplinirea unor acte care intră în îndatoririle sale de serviciu. Așadar, inculpatul a sperat că nu va fi sancționat contravențional atât pentru faptul că a prezentat cartea de identitate deteriorată, cât și pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind transportul și comercializarea cabalinelor”, a mai menționat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ulterior, individul a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea sa în judecată sub acuzația de dare de mită. Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de Tribunalul Iași va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, judecătorii din cadrul Curții de Apel vor decide ce se va întâmpla în continuare cu ieșeanul acuzat că a vrut să îi dea șpagă unui șef din Poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *