Prima pagină » Local » Un scriitor îi bate obrazul lui Mihai Mărgineanu că i-a furat versurile! „Când să scriu ultimele strofe, m-a bușit plânsul!” – EXCLUSIV / VIDEO

Un scriitor îi bate obrazul lui Mihai Mărgineanu că i-a furat versurile! „Când să scriu ultimele strofe, m-a bușit plânsul!” – EXCLUSIV / VIDEO

15 iul. 2022, 02:07, 3 ,
Andreea Andrei, în Local

Mihai Mărgineanu este acuzat că a furat versurile unui scriitor. Acesta a făcut o declarație în podcastul lui Pepe în care a dat de înțeles că ar fi scris el versurile melodiei „Dor de tată”. De fapt, versurile aparțin scriitorului Traian Calancia, iar acesta îi bate obrazul lui Mihai Mărgineanu că le-a furat

Melodia „Dor de tată” este plină de sensibilitate și trezește emoții puternice în sufletul auditoriului. Mihai Mărgineanu este acuzat că a furat versurile scriitorului Traian Calancia, în urma unei discuții din cadrul podcastului lui Pepe. Artistul a declarat că a plâns când a scris melodia, lăsând să se înțeleagă că se referă la versurile acesteia.

Traian Calancia, supărat pe Mihai Mărgineanu că i-a furat versurile: „Să îi fie rușine!”

Artistul a vorbit despre melodia „Dor de tată”, spunând că, inclusiv pentru el, a fost un mesaj foarte emoționant.

„Eu, când am făcut acest cântec, m-am sculat la 3 dimineața. Când ajungeam la ultima strofă pe care o scrisesem, m-a bușit plânsul”, a declarat Mihai Mărgineanu, în podcastul lui Pepe.

Scriitorul Traian Calancia este deranjat de declarația muzicianului și taxează dur faptul că acesta și-a asumat textul său, poezia „Evoluție”.

„Sunt profund dezamăgit și afectat de tupeul domnului Mărgineanu de a-și însuși un text care nu-i aparține. Totuși lumea trebuie să știe adevărul. Ce nu știe el este faptul că poezia constituie libretul unei rate cu care domnul Cărbunescu a câștigat un premiu și o mențiune la niște concursuri, poezia este în repertoriul cantautorului Zoltan Octavian Butuc și al unei interprete din Republica Moldova. Cei care o cântă au verificat autenticitatea ei și au acordul meu scris, prin autoritatea muzicală românească. Rușine domnului Mărgineanu!”, a declarat scriitorul Traian Calancia.

Poezia „Evoluție”, după care a fost făcut cântecul „Dor de tată”, a fost scrisă în anul 2001, de Traian Calancia. Această poezie apare în volumul „În grădina lui Dumnezeu”, publicat la editura Axa, tot în 2001. Autorul a înregistrat poeziile la Uniunea Scriitorilor din România și se pot percepe taxe pentru drepturile de autor, în baza Număr Standard Internațional al Cărții (International Standard Book Number – ISBN).

Muzicianul explică modul în care a intrat în această încurcătură

Mihai Mărgineanu își asumă greșeala făcută, dar explică faptul că este o neînțelegere la mijloc. Acesta s-ar fi referit la faptul că a scris linia melodică și ultimele două strofe ale melodiei „Dor de tată”. Mai mult decât atât, acesta susține că nu a știut că poezia îi aparține lui Traian Calancia, ba chiar a crezut că este scrisă de Marin Sorescu. Confuzia ar fi putut apărea, deoarece titlul poeziei „Evoluție” este folosit de ambii scriitori, dar textele diferă, în mod substanțial.

„A fost o eroare! Poezia este prezentată de mine ca fiind a lui Marin Sorescu. Peste tot, pe internet, apare că este a lui Marin Sorescu. Am fost contactat, cu câteva zile în urmă, de fiul domnului Calancia și am lămurit situația. S-a înțeles greșit. Eu când am zis că am plâns atunci când am scris făceam referire la cântec. Muzica se scrie… Este vorba despre linia melodică. Nu am avut nici cea mai vagă idee că e poezia domnului Calancia. Peste tot am găsit ca și cum ar fi scrisă de Marin Sorescu, probabil, dintr-o eroare, credeam că a apărut post-mortem. Problema e că nu apare nicăieri pe internet. Eu am făcut o mică adnotare, din partea mea. Am adăugat 2 mici strofe, este singurul meu aport la text, dar linia melodică este scrisă de mine. E foarte posibil să fi fost informat eronat, voi încerca să remediez”, a declarat Mihai Mărgineanu.

Acesta și-a exprimat dorința de a se întâlni cu familia Calancia, în luna august, când va veni la Iași, pentru a se cunoaște cu ei și pentru a crea o legătură de prietenie, dacă este posibil, după ce scriitorul s-a arătat deranjat de faptul că Mihai Mărgineanu i-a furat versurile și a lăsat de înțeles în podcastul lui Pepe că i-ar aparține textul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *