Prima pagină » Actualitate » Un salvamar a fost jefuit în timp ce aplica manevrele de prim ajutor unui tânăr scos din mare
Un salvamar a fost jefuit în timp ce aplica manevrele de prim ajutor unui tânăr scos din mare

Un salvamar a fost jefuit în timp ce aplica manevrele de prim ajutor unui tânăr scos din mare

06 iul. 2021, 11:30,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Întâmplare reprobabilă în Costineşti. În timpul unei acțiuni de aplicare a manevrelor de prim ajutor unui tânăr ce era să se înece, salvamarul a fost jefuit.

Mai mulți salvamari au extras din apă un turist în vârstă de 18 ani. În timpul manevrelor de prim ajutor, un alt bărbat aflat în apropiere a profitat de neatenția salvatorilor și a sustras telefonul mobil a unui salvamar.

Hoţul a furat telefonul unui salvamar ce salva viaţa unui om

Făptaşul a fost prins de un jandarm și imobilizat. Jandarmul timișorean se afla în timpul liber, în concediu la malul mării.

Cazul a fost preluat de polițiștii constănțeni.

Probleme de siguranță în Mamaia

Extinderea plajelor din stațiunea Mamaia a cauzat apariția unui prag abrupt la intrarea în mare, iar turiștii care vin în această stațiune se expun unor riscuri mai mari. Mai mult decât atât, distanța enormă dintre unitățile de cazare și mare constituie o nemulțumire pentru oameni. Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a discutat despre cum se pot remedia aceste probleme.

Lărgirea plajei din Mamaia poate să îi expună pe turiști la un risc major atunci când apa se retrage în mare. Salvamarii trag un real semnal de alarmă după ce plaja din Mamaia a fost extinsă:

„Mereu repet acest lucru: Când venim la îmbăiere, trebuie să avem în vedere faptul că apa este un mediu periculos, indiferent cât de adâncă este! Trebuie să ne luăm câteva măsuri de precauție. Faptul că s-a lărgit plaja înseamnă că s-a micșorat zona de îmbăiere pentru turiști. Dacă pe noua zonă nisipată aveam înainte 150-200 de metri, depinde de configurația plajei sau fundul mării, acum e redusă undeva pe la 50 de metri, cel puțin în prima parte“, a spus Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia.

Geamandurile se află foarte aproape de ţărm

Prin urmare, pragul țărmului a devenit extrem de abrupt, iar geamandurile se află foarte aproape de țărm. În acest sens, Vergil Chițac, primarul Constanței, a transmis detalii despre modul în care se poate rezolva această problemă.

„Legat de faptul că apa e foarte adâncă, panta fiind mai mare, vreau să vă spun că lucrul acesta se va rezolva în timp, pentru că marea lucrează, curenții lucrează, aduc sedimente. Ceea ce m-a interesat pe mine a fost faptul că noi, primăria, trebuie să asigurăm serviciile de salvamar. Or, din perspectiva asta, probabilitatea ca să apară evenimente nedorite este cu atât mai mare”, mai pune primarul Constanței.

Lărgirea plajelor din Mamaia, subiect de glumă în mediul online

Pentru turismul românesc mărirea plajei este o lovitură, deoarece turiștii se plâng de preţurile cazărilor prea exagerate. Această problemă nu face nimic altceva decât să îndepărteze turiştii şi să aleagă alte destinaţii precum Grecia sau Bulgaria.

Pe rețelele de socializare au apărut tot felul de glume care s-au răspândit repede în mediul online: „Nici bine nu ajungi la apă că se face nopate şi trebuie să pleci”, „Până ajungi la apă ţi se termină slapii”, „O să moară de oboseală ăla cu porumbul să bată plajă în lung şi în lat”, „Aia din spate prind răsăritul la o oră după cei de pe mal”, „Când pleci de pe plajă să intri în apă trebuie să iei şi câteva sandwichuri pentru drum”, „Trebuie pus google maps înapoi spre şezlong”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *