Prima pagină » International » Un român riscă 10 ani de pușcărie pentru furtul unei sticle de scotch. Dalmore, cu o vechime de 35 de ani, costă în jur de 8.000 de dolari

Un român riscă 10 ani de pușcărie pentru furtul unei sticle de scotch. Dalmore, cu o vechime de 35 de ani, costă în jur de 8.000 de dolari

07 dec. 2022, 16:03, 3 ,
Simona Ciobanu în International

Un român în vârstă de 50 de ani, aflat în Statele Unite ale Americii, a furat o sticlă de scotch dintr-un magazin din Jackson. Bărbatul riscă o pedeapsă de până la zece ani închisoare, fiind acuzat că a introdus în pantaloni o sticlă de scotch în valoare de aproape 8.000 de dolari dintr-un magazin de băuturi alcoolice.

Marian Firu a fost arestat de un ofițer de poliție care l-a găsit cerșind pe străzile orașului, la aproximativ trei săptămâni de la incident, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă pe lângă condamnarea la 10 de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari.

Un român a furat o sticlă de scotch de aproximativ 8000 de dolari

Se pare că un român a fost cel care a furat o sticlă de scotch de 8000 de dolar. Fapta pare să se fi petrecut pe data de 2 noiembrie, când ofițerii Departamentului de Poliție din Jackson au intervenit la o sesizare potrivit căreia o persoană a furat o sticlă de scotch Dalmore, cu o vechime de 35 de ani, în valoare de aproape 8.000 de dolari, dintr-un magazin de băuturi alcoolice, potrivit locotenentului Russ Ruschill, directorul de comunicare al departamentului.

Ofițerul Paul Jacobson a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din magazin care arată cum „o persoană care seamănă foarte, foarte mult cu Firu” a luat sticla de pe raft și a băgat-o între picioare, în pantaloni, a declarat Ruschill.

Câteva săptămâni mai târziu, un ofițer de poliție din Jackson l-a observat pe Firu în timp ce acesta cerșea în Jackson. Ofițerul de poliție, o femeie care a lucrat în investigații, nu a acționat direct la prinderea românului suspect, pentru că este însărcinată. În schimb, ea l-a sunat pe Jacobson, care l-a arestat pe Firu.

„El stătuse în mod activ la câteva dintre colțurile noastre de stradă în jurul datei de 1 noiembrie”, a spus Ruschill. Românul a spus că Firu ținea o pancartă care indica faptul că are un copil de 7 ani bolnav de cancer.

Poliția a folosit un translator român pentru a-l informa pe acesta despre drepturile sale, dar Firu nu a vrut să răspundă la nici o întrebare, a spus locotenentul. Ruschill a spus de altfel că nu este sigur că Firu vorbește limba engleză.

Metoda inedită prin care o româncă fura ceasuri de lux în Anglia

Într-o ordine de idei asemănătoare, amintim de un caz prezentat în edițiile trecute, în care era relatat cum Ştefania Tinică, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost închisă pentru că fura ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia. Femeia, care făcea parte dintr-o așa-numită bandă ”Rolex Rippers”, a fost reţinută după ce a fost prinsă că a furat un ceas în valoare de peste 15.000 de lire sterline de la un pensionar pe care a început să-l îmbrățișeze și să-l sărute în plină stradă.

Ştefania Tinică a fost acuzată se pare doar de două infracțiuni, după ce a fost prinsă furând ceasuri de lux de la pensionari în Anglia. Cu toate că au existat o serie de incidente similare în toată țara, aceasta bandă de crimă organizată, despre care se presupune că este formată în mare parte din femei din Europa de Est, ar fi comis peste 30 de furturi aproape identice în sudul Angliei, anul trecut.

De altfel, și polițiștii din Sibiu au reţinut o tânără de 18 ani care după ce a furat mai multe buletine, a făcut credite la bănci cu ele, în valoare de 103.230 de lei. Anchetatorii precizează că femeia a acționat în perioada martie – aprilie 2022.

Acum însă, în centrul atenției americanilor este un român, ce riscă 10 ani de pușcărie pentru furtul unei sticle de scotch.

Comentarii
  • Asta este gipsy !, a făcut cunoștința cu legea dreapta !, aici era judecat in libertate și lua cu suspendare, in America poate fi împușcat direct in cap fără somație dacă este prins la o spargere de proprietar

  • Capul ăsta de porc e țigan,nu român. Uite din cauza unor jeguri,unor scursuri că asta nu primim noi viză de SUA. Păcat că nu a mai trăit Hitler sau Antonescu…

  • Si tu vrei in Shengen…romania raus!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *