Prima pagină » Actualitate » Un român condamnat la închisoare după ce l-a ucis pe hoţul care îi furase motocicleta. A intrat cu mașina în el – FOTO, VIDEO

Un român condamnat la închisoare după ce l-a ucis pe hoţul care îi furase motocicleta. A intrat cu mașina în el – FOTO, VIDEO

18 dec. 2020, 15:11,
George Cristian în Actualitate

Un șofer care a urmărit doi hoți pe o motocicletă furată din casa lui a fost condamnat la 10 ani pentru uciderea unuia dintre ei.

Mihai Dinisoae, cetățean român, a fost condamnat miercuri pentru omuciderea lui Josh Molloy, în vârstă de 28 de ani, care a fost aruncat de pe bicicletă și direct în stâlp atunci când Dinisoae a lovit motocicleta în vehiculul său Vectra.

Românului i s-a furat o motocicletă și a pornit în căutarea hoţilor

Molloy și asociatul său, un tânăr de 29 de ani, furaseră motocicletă din fața casei lui Dinisoae din Baldwin Avenue, Fenham, pe 5 mai, provocând o urmărire de mare viteză prin Newcastle, asta după ce românul care se întorcea acasă fusese martor la scenă şi a început să îi urmărească prin trafic.

Pe filmarea dată publicării de polițiști se poate vedea cum Dinisoae conducând în sensul giratoriu și împingând motocicleta cu cei doi bărbați la bord. Pe filmări se poate vedea cum acesta a intrat cu autoturismul în ei, iar aceştia au fost daţi jos de pe motor, fiind răniţi grav. Tânărul de 29 de ani a fost tratat în spital și a supraviețuit incidentului, dar Molloy a murit la fața locului. Dinisoae, care a fost arestat la câteva ore după coliziune, a declarat poliției că a condus urmărirea, dar nu a provocat incidentul – susținând că cei doi hoți au pierdut controlul.

Iniţial a fost absolvit de răspundere dar ulterior acesta a fost condamnat pentru omor.

Acest lucru a fost pe lângă faptul că a recunoscut anterior că a provocat răni grave prin conducere periculoasă în legătură cu rănile suferite de bărbatul care a supraviețuit. Inspectorul detectiv Joanne Brooks, de la poliția Northumbria, a declarat că nu există „nici o îndoială” că Dinisoae „a pierdut controlul emoțiilor sale”, dar a spus că nu ar fi trebuit să ia legea în propriile sale mâini.

„El nu a încercat să alerteze autoritățile cu privire la furt și a încercat să-i alunge pe cei doi bărbați pentru a pune mâna pe proprietatea sa”, a spus ea. „Filmările demonstrează cât de neînțelese au fost acțiunile lui Dinisoae în acea dimineață și în cele din urmă a dus la moartea lui Josh”.

Poliția Northumbria a postat, de asemenea, despre caz pe pagina sa de Facebook, postarea acumulând reacții puternice, inclusiv o persoană care a spus că dorește să îi cumpere Dinisoae o halbă. Alții au spus că este de așteptat o acțiune de vigilență dacă crimele rămân nepedepsite.

Un român a fost prins mergând cu sute de kilometri pe oră

O întâmplare din Marea Britanie a pus pe jar poliţia londoneză. Un motocislist român a ţinut capul de afiş din presa din Anglia. Nu a fost un caz de eroism sau vreo faptă bună. Românul în vârstă de 19 ani avea o sete de viteză fără precedent. Din aceste considerente, românul nostru a fost prins circulând pe şoselele din Anglia cu o viteză peste limita legală.

Vorbim de faptul că băiatul conducea cu, atenţie, 290 de kilometri pe oră iar poliţiştii englezi s-au văzut nevoiţi să pornească într-o urmărire ca în filme. Băiatul şi-a luat un motor şi a decis, fără a trezi vreun sentiment de bucurie din partea oamenilor legii, să testeze ce poate motorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *