Prima pagină » National » Un român a fost extrădat din Italia. Bărbatul era dat în urmărire internațională după ce a aruncat în aer mai multe bancomate
Un român a fost extrădat din Italia. Bărbatul era dat în urmărire internațională după ce a aruncat în aer mai multe bancomate

Un român a fost extrădat din Italia. Bărbatul era dat în urmărire internațională după ce a aruncat în aer mai multe bancomate

05 sept. 2024, 16:40,
în National

Un bărbat de 38 de ani, condamnat pentru tentativă de furt calificat, furt calificat și distrugere, urmărit internațional, a fost extrădat din Italia și adus în România. Conform surselor media, acesta este Robert Lucian Popa, unul dintre cei implicați în detonarea a două bancomate, la Polovragi și Petroșani.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția Română, escorta a adus în țară un bărbat din Gorj, pe numele căruia fusese emis un mandat de executare a unei pedepse de 6 ani și 10 luni de închisoare. Popa era căutat internațional pentru infracțiunile de tentativă de furt calificat, furt calificat și distrugere, iar extrădarea s-a realizat cu ajutorul Centrului de Cooperare Polițienească din cadrul IGPR. După sosirea în țară, acesta a fost încarcerat pentru a-și executa pedeapsa.

Bărbatul a aruncat în aer mai multe bancomate din România

În octombrie 2019, Robert Lucian Popa și Gheorghe Bujdei, care se sustrage urmăririi penale și se află în Italia, au detonat două bancomate, unul aparținând CEC Bank la Polovragi și celălalt ING Bank la Petroșani. Cele două lovituri au avut loc la o distanță de o zi, iar infractorii au folosit cagule, levier și un gaz pentru a provoca explozii la bancomate. Deși prima tentativă la Petroșani, unde bancomatul ING se afla în incinta unui magazin Kaufland, a eșuat, hoții au încercat din nou la Polovragi, unde au reușit să fure 176.890 de lei din casetele bancomatului CEC. În urma distrugerilor, prejudiciul total cauzat a fost de peste 211.000 de lei.

Ancheta a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, iar rechizitoriul detaliază toate etapele care au dus la identificarea și capturarea infractorilor, deși Bujdei se află în continuare în Italia, evitând ancheta penală. În 2020, rechizitoriul a fost finalizat de prim-procurorul Dăianu Alexandru Mădălin de la PJ Novaci și Mihaela Teodorescu de la PT Gorj.

Recent, Judecătoria Târgu Jiu a emis o sentință preliminară: Popa a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, iar Bujdei la 3 ani și 6 luni, cu plata despăgubirilor către cele două bănci. Deși sentința nu este definitivă, cei doi infractori sunt liberi, Bujdei invocând chiar restricțiile impuse de pandemie pentru a evita întoarcerea din Italia în timpul urmăririi penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *