Prima pagină » International » Un robot care lucra într-o primărie s-ar fi sinucis! Este prima dată când se întâmplă acest lucru

Un robot care lucra într-o primărie s-ar fi sinucis! Este prima dată când se întâmplă acest lucru

27 iun. 2024, 08:16,
BZI.ro, în International

Un incident neașteptat s-a produs recent în orașul Gumi din Coreea de Sud, unde un robot android angajat ca funcționar public a fost găsit la baza unei scări din clădirea primăriei, autoritățile înclinând asupra fraptului că robotul s-ar fi sinucis.

Autoritățile locale au inițiat imediat o anchetă pentru a determina cauzele acestui eveniment tulburător, având în vedere avansul tehnologic semnificativ al țării în domeniul roboticii.

Un robot care lucra intr-o primărie din Coreea de Sud s-ar fi sinucis

Autoritățile din Coreea de Sud tind să creadă că robotul care lucra într-o primărie s-ar fi sinucis. Robotul, creat de compania americană Bear Robotics, era deja integrat în structura primăriei de aproape un an, îndeplinind diverse sarcini administrative. Programul său zilnic includea 9 ore de muncă, de la 9:00 la 18:00, și era dotat cu o legitimație oficială, similară cu a funcționarilor umani. Spre deosebire de alți roboți limitați la un singur etaj, acesta avea acces la tot sistemul de lifturi din clădire, oferindu-i o mobilitate sporită.

Din păcate, săptămâna trecută, robotul a fost descoperit inert la baza scării. Martorii oculari au descris un comportament bizar al robotului chiar înainte de cădere, declarând că „se învârtea în cerc, ca și cum ar fi fost atras de ceva anume”.

Cauza exactă a incidentului este încă incertă, iar autoritățile colaborează strâns cu compania producătoare pentru a elucida misterul. „Am adunat deja o serie de componente care vor fi supuse unor analize amănunțite”, a declarat un oficial din cadrul primăriei.

Moartea robotului a stârnit o serie de interogații în presa locală, unii jurnaliști speculând motivele care ar fi putut conduce la o asemenea tragedie. Printre posibile explicații se numără defecțiuni tehnice, erori de programare sau chiar suprasolicitarea la locul de muncă.

Comentarii
  • S-a aruncat de la etaj ?
    A lasat bilet de adio ?
    Si-a tras un glonte in HDD ?

    Cum s-a tras concluzia ca s-a sinucis ?
    Asa se numeste acum: in loc de ,,s-a defectat” se spune ca ,,s-a sinucis” ?! Cool !

    Acum un an si mie mi s-a sinucis frigiderul dar nu am stiut drama prin care a trecut si am cumparat altul, iar vechitura sinucisa am dat-o la schimb contra vaucer…

    Oare pentru roboti exista programul RABLA, sau RABLA SUICID ?

  • P.S.: Sigur nu a fost vaxat ?!

    Cu miocardita asta… sau cu mioCARDeala… s-a imbolnavit de deces… ?!

    Poate a murit de ,,moarte subita”… sau de Mister…?!

  • HA HA HA….tare asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *