Revoluționarul Ionel Săcăleanu vrea să investească în imobiliare, după ce în 1994 a primit 10.000 de metri pătrați de teren în Copou de la statul român. Patronul Editurii Tehnopress încearcă să valorifice suprafața cu o valoare actuală de piață de 2,5 milioane de euro. A inițiat un proiect imobiliar cu 15 vile, dar are nevoie de votul Consiliului Local. Deocamdată a primit avizul Comisiei de Urbanism
Ionel Săcăleanu, patronul Editurii Tehnopress, cunoscut ca unul dintre organizatorii protestului pașnic pe data de 14 decembrie 1989 față de regimul comunist, își încearcă norocul în imobiliare. În 1994, revoluționarul a primit 10.000 de metri pătrați de teren de la Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, în extravilanul municipiului Iași. Proprietatea este situată în inima Copoului și are acces prin Aleea Sadoveanu, pe lângă Colegiul „Vasile Adamachi”. Amplasamentul este identificat în apropierea unui teren unde va fi edificat complexul de locuințe colective Greenfield. În timp, valoarea terenului a crescut enorm. Acum ajunge chiar și la 2,5 milioane de euro.
Un revoluționar din Iași vrea să construiască 15 vile în Copou
Ionel Săcăleanu a făcut primele demersuri pentru valorificarea terenului. A inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui număr de 15 vile și a unei case de editură (clădire de birouri). Conform indicatorilor urbanistici, regimul de înălțime va fi D+P+1E. Procentul de ocupare a terenului (POT) propus este de 35 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.05.
Proiectul beneficiază de un aviz de oportunitate emis pe data de 04.08.2020. Acesta va fi supus votului în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 29.05.2023, etapă premergătoare celei de autorizare. Aici este și miza proprietarului, dacă proiectul va fi aprobat, valoarea terenului va crește. În cursul zilei de 26.05.2023, proiectul a fost analizat în cadrul Comisiei pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism, formată din 9 consilieri locali, și a primit aviz favorabil. Apelat telefonic, Ionel Săcăleanu nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.
Patronul editurii are un proiect și în zona Bucium
La 63 de ani, Ionel Săcăleanu mai are un proiect imobiliar. Revoluționarul vrea să valorifice două parcele cu o suprafață totală de 5.400 de metri pătrați, situate în zona Bucium, cu acces din șoseaua Bucium prin strada Boiangiu, chiar la limita teritorială cu Bârnova. O suprafață importantă de teren este acoperită de pini.
În iunie 2022, proprietarul a solicitat introducerea în intravilan a terenurilor pentru construirea mai multor locuințe individuale. Conform PUZ, pe terenul menționat pot fi edificate 6 imobile cu regimul de înălțime D+P+2E. Anul trecut, proiectul a primit avizul de oportunitate. Ionel Săcăleanu deține și societatea Tehnopres Media Grup SRL, cu obiect de activitate „editarea cărților”.
În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 230.107 lei, profit de 1.841 de lei, datorii de 429.500 de lei, având un singur angajat. Societatea a fost înființată în urmă cu 21 de ani. În zona Bucium – Trei Fântâni este propus alt proiect imobiliar, cu 2.000 de apartamente.
FOARTE BINE, LA MAI MULTI BANI. E PLINA TARA DE OAMENI BOGATI, TOTI AU CATE UN TEREN SAU CATEVA MILIARDE UITATE PRIN CONTURI SI ASTA E BINE. LUMEA IN ROMANIA E MULT MAI BOGATA DECAT PARE. EU NU PREA AM INTALNIT OM SARAC, MAI ALES LA IASI! BRAVOOOOOOOO!
1 din 4 romani e miliardar, nu o zic eu, o zic statisticile. Incet incet ii depasim pe europeni la puterea de cumparari, sus romania, bravo domnule dezvoltator, faceti case noi……………………………
Este plina lumea de prosti idioti dar chiar sa crezi ca un hectar arabil pe un deal valoreaza 2,5 de milioane euro depaseste orice imaginatie a unui internat la Socola
Sâ tot fii rivuluționar–dar cei ce au ieșit la protest de ce nau primit și ei cîte un hectar și au stat în bâtaia puștilor–ha ha ha ghinion
Ne intrebam daca Chirica analizeaza dezastrul facut in Copou si daca este intreg la minte? Cartiere peste cartiere in Copou, toate deversand traficul pe Al. M. Sadoveanu, strada cu un singur sens, care se blocheaza zilnic la rondul Copou. Cum sa mai sustina iesenii asa un primar, care are dosare penale, care a intoxicat Iasul cu autorizatii de constructie in cele mai aglomerate zone sau in Cazul Copoului, zona de mare interes mai ales pentru aerul curat si care pana acum 4-5 ani sau mai mult,sub mandatul , a fost devastat de constructii haotice??? Cine sustine si acest proiect, aviz consilierilor, vor trebui sa dea socoteala iesenilor. Este imposibil sa-ti bati joc la infinit cu asa ceva. I-a dat statul teren degeaba, pai sa faca altceva.
revolutionarii lui peste! ce revolutie a fost la iasi?
copoul universitar iasul academic cu primar de la cirniceni asa va trebuie universitarilor de copou ,nu este in stare unul din voi sa intre in politica
Da, mari revolutionari in Iasi! Unul dintre ei si-a ridicat cladire lipita de cinematograful “REPUBLICA”, pe strada Lapusneanu. O sa-mi ridic si eu o casuta in Piata Unirii, langa statuia lui Al.I. Cuza ca si eu am iesit in strada, fata judetenei PCR, in decembrie ‘89 si mi-am riscat viata. Nenea Chirica, poate indraznesti sa ma intrebi de autorizatie de construire ca exista precedent pe Lapusneanu!
Eram pregatit sa injur. Dar m-am abtinut… Atentie, astia au fost primii din episodul Revolutiei din 89. Stiu de la Mitica Grumazescu. Ma abtin sa bestelesc. Respect!
Aoleu se aglomerează Copoul și procurorul care s-a luat de polițiști trebuie sa stea mai mult în trafic.
Revoluționari în această țară sunt acei copii care au murit în 89 , nu cei care au profitat !!! Cer STATULUI ROMÂN … să VERIFICE … CERTIFICATELE DE REVOLUȚIONARI !!! Voi NU dați bani la pensionari și lăsați profitorii să NU plătească taxe ??? 50% , au stat ascunși în 89 ! Dacă au fost ”revoluționari ” cum de nu i-au văzut ” turiștii ” ?
Revolutionar?! Serios? Despre ce revoluție vorbim? Cea de la 1848 cred, că alta la Iași n-a mai fost..
A fost în schimb un grup de 14 ieșeni in frunte cu Dan Petrescu, ce au semnat o petitie contra lui Ceaușescu. Abia ăsta era curaj.. Si despre care mass media nu mai pomenește nimic