Prima pagină » Local » Un reputat doctor ieșean a murit fulgerător la doar 56 de ani. Prof. Dr. Gabriela Ștefănescu era medic gastroenterolog

Un reputat doctor ieșean a murit fulgerător la doar 56 de ani. Prof. Dr. Gabriela Ștefănescu era medic gastroenterolog

14 sept. 2024, 13:16, 8 ,
în Local

Institutul de Gastroenterologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași a anunțat cu profundă tristețe trecerea în neființă, pe 14 septembrie 2024, a îndrăgitei colege, Prof. Dr. Gabriela Ștefănescu. Personalitate marcantă a comunității medicale, doamna profesor era medic primar gastroenterolog, profesor universitar și fost prodecan al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Era cunoscută nu doar pentru competențele sale profesionale de excepție, dar și pentru devotamentul său față de pacienți, familie și colegi.

 

” Colectivul Institutului de Gastroenterologie din cadrul Spitalului ,,Sf. Spirion” din Iaşi, devastat de durere şi încă sperând că aşa ceva nu este real, va anunţa că dragă noastră colega Prof. Dr. Gabriela Ştefănescu a plecat în mod neaşteptat mai aproape de alte dimensiuni în dată de 14 septembrie 2024.

Doamna Prof. Dr. Gabriela Ştefănescu era medic primar gastroenterolog, profesor universitar, Prodecan timp de 8 ani, şi mai mult decât atât, era o mamă, soţie şi o fiică exemplară, care putea oricând ,,mută munţii din loc” pentru cei de lângă ea, dar şi mai special pentru un om străin aflat în nevoie.

Absolventă eminentă a liceului ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, venită la Iaşi pentru a-şi urma visul de a deveni medic, reuşeşte prin concurs de rezidenţiat să obţină una din cele mai râvnite specialităţi – gastroenterologia. Îmbrăţişează şi cariera universitară. Devine doctor în ştiinţe medicale. Parcurge toate etapele unei cariere universtare de succes, ajunge profesor universitar în anul 2023.

Şi-a iubit familia, a fost o mamă şi o soţie dedicată. A iubit viaţă şi a inspirat bucurie şi poftă de a trăi tuturor celor din jur. Mereu zâmbitoare, cu gropiţe în obraj pe faţa ei frumoasă, aducea linişte şi calm în situaţii dificile.

Şi-a iubit şi colegii pe care i-a întâmpinat mereu cu dorinţa de a ajuta, perseverenţă şi o ţinută profesională rar întâlnite. Şi-a iubit pacienţii pe care i-a îngrijit până în ultima zi a vieţii sale.

Atât în Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie cât şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popă, Gabriela Ştefănescu a strâns în jurul ei oameni, colegi, prieteni, şi echipe cu un spirit prierenos dar serios, iubitor dar responsabil, relaxat dar tenace reuşind să creeze mereu un climat de eficienţă şi înaltă ţinută profesională pe care ne bazam cu toţii moment de moment.

Gabriela Ştefănescu îşi lasă în urma fiul, Dr. Bogdan Ştefănescu pe care tocmai ce l-am îmbrăţişat drept coleg în comunitatea medicală ieşeana, soţul, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ştefănescu – respectat membru al comunităţii academice medicale din Iaşi, şi un grup numeros de colegi care sunt astăzi mai săraci emoţional, mai trişti, şi care cu siguranţă au pierdut un reper de profesionalism, de încredere şi de omenie.

Personalitatea Doamnei Prof. Univ. Dr. Gabriela Ştefănescu ne obligă că moment de moment să o purtăm în amintire drept model profesional şi model de viaţă, iar toate momentele care ne leagă de Dumneaei ne obligă să îi celebrăm viaţa cu prietenie, respect şi permanentă amintire.

Durerea a zguduit pe toţi cei care am cunoscut-o, întreaga comunitatea de gastroenterologie şi hepatologie regreta profund că nu a avut mai mult timp şi poate nu şi-a putut exprima suficient preţuirea pentru personalitatea specială a Doamnei Doctor Gabriela Ştefănescu.
Suntem alături de familie în aceste momente tragice.
Gabi, te iubim!” se arată în mesajul de condoleanțe al colegilor de la Institutul de Gastroenterologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *