Prima pagină » International » Un regat autoproclamat continuă să se extindă pe teritoriul Germaniei. Regele autodesemnat a încercat să organizeze o lovitură de stat

Un regat autoproclamat continuă să se extindă pe teritoriul Germaniei. Regele autodesemnat a încercat să organizeze o lovitură de stat

13 dec. 2022, 09:50,
în International

Pe teritoriul Germaniei exista un regat autoproclamat („Königreich Deutschland”) care este un stat independent condus de un rege, care îşi emite propria monedă, paşapoarte şi are propriul steag. Săptămâna trecută, 25 de persoane care susţin această mişcare au fost reţinute, după o tentativă de organizare a unei lovituri de stat.

Potrivit regelui autodesemnat Peter Fitzek,regatul său are peste 5.000 de cetăţeni. Aceştia sunt adepţi ai teoriilor conspiraţiei şi nu recunosc legimitatea statului german.

Un regat autoproclamat continuă să se extindă pe teritoriul Germaniei

O graniţă invizibilă s-a instalat în estul Germaniei, acolo unde o tăbliţă agăţată de porţile de la intrare îi informează pe cetăţeni că au intrat într-o altă ţară.

Peter I a fost încoronat acum 10 ani, aşa cm prefera el să spună. Este numit de către germani un cetetean ai Reich-ului, unul dintre cele 21.000 de persoane pe care serviciile de informaţii ale Germaniei le numesc adepţi ai teoriilor conspiraţiei care nu respecta statul germen, şi legitimitatea acestuia după cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit regelui autodesemnat, şi-a fondat regatul după ce a încercat să candideze pentru postul de primar şi membru al parlamentului german.

„Oamenii care sunt corupți, infractori sau dispuși să fie folosiți prosperă în sistemul german, iar cei cu un suflet onest, care vor să schimbe lumea în mai bine, în interesele binelui comun, nu au nicio șansă”, a spus Fitzek.

Aşadar, regele emite monede şi paşapoarte, însă Germania nu recunoaşte nici regatul, nici documentele emise de acesta. Regele a fost condamnat pentru că a condus fără permis şi pentru că a creat propriul sistem de asigurări de sănătate.

Mai mult cetăţenii „regatului” nu plătesc taxe statului german şi nu îşi trimit copiii la şcoală, ceea ce este ilegal în Germania.

Lovitură de stat dejucată în Germania

Despre acest grup s-a aflat săptămâna trecută, când 25 de membri au fost arestaţi pe motiv că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat. Oamenii legii au constatat că grupul format din extremişti de dreapta şi foşti militari ar fi vrut să ia cu asalt clădirea Parlamentului şi să preia puterea în stat.

Cetăţenii Reichului se afla demult sub atenţia poliţiei germane din cauza atacurilor violente şi a teoriilor conspiraţioniste pe care aceştia le promovează.

„Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii federale, potrivit BBC.

Lovitura de stat ar fi fost plănuită din 2021, conform procuraturii federale. Potrivit acesteia, membrii grupului susţineau ideea că scopurile pot fi îndeplinite doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri.

După această serie de raiduri, parlamentarii germani au cerut revizuirea măsurilor de securitate în Bundestag.

„Trebuie să îmbunătăţim conceptul de protecţie pentru Bundestag fără a sabota activitatea zilnică a deputaţilor democraţi”, a declarat deputatul ecologist pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Din primele informaţii, grupul ar fi format din 50 de bărbaţi şi femei care ar fi vrut să răstoarne republica şi să o înlocuiască cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871.

Așadar, reiterăm faptul că un regat autoproclamat continuă să se extindă pe teritoriul Germaniei. Deși până acum mișcarea Reichsbürger a fost luată în glumă, acum autoritățile au luat-o în serios.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`