Prima pagină » Local » Un refugiat din Ucraina este internat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași – VIDEO

Un refugiat din Ucraina este internat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași – VIDEO

06 mart. 2022, 19:40,
în Local
Trei refugiați din Ucraina au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, iar unul dintre aceștia a rămas internat.
În tratarea refugiaților din Ucraina, 16 medici, vorbitori de limba rusă asigură comunicarea și tratarea acestora.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA: „În ultimele zile am avut un număr de trei pacienți din Ucraina care s-au adresat spitalului nostru”

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA. managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași a spus că spitalul este pregătit pentru a pregăti eventualii migranți din această zonă.
“Având în vedere ultimele evenimente din zona de conflict, spitalul nostru s-a pregătit pentru a primi eventualii migranți din această zonă. Un număr de aproximativ 16 medici, de toate specialitățile care deservesc spitalul nostru, vorbitori de limba rusă sunt pregătiți pentru a interacționa și a consulta acești pacienți. În ultimele zile am avut un număr de trei pacienți din Ucraina care s-au adresat spitalului nostru, cu afecțiuni cornice. Unul din pacienți a rămas și internat cu o afecțiune gravă la nivelul creierului și anume o hemoragie subarahnoidiană secundară, dilatație anevrismală. A făcut investigațiile necesare și urmează în perioada următoare să fie și tratat acest anevrism”, a spus Conf. Univ. Dr. Lucian EVA.

Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași: ” Trebuie mai mult ca oricând să avem o Europă puternică”

Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași a transmis și un mesaj cu privire la situația  gravă ce are loc în Ucraina.
„Traversăm o perioadă de schimbări profunde și rapide. Trebuie mai mult ca oricând să avem o Europă puternică.
Este esențial să ne unim efortuile pentru a veni în spjijinul celor care se află acum în suferință, trăiesc momente de groază, de spaimă și care își părăsesc casele pentru a-și salva viața.
Drumul care vă stă în față e dificil. Un război nu aduce bine, ci pagube și pierderi de vieți omenești. Cu toții am sperat să nu înceapă, am sperat în pace și înțelegere.
Astăzi asistăm la scene groaznice, oameni îngroziți care încercă să fugă din calea războiului. Valurile de migranți și tensiunile de la frontierele noastre trebuie să ne facă responsabili, atenți față de noi și față de cei din jur și să păstrăm o gândire pozitivă”, a mai spus managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA: Ne oferim întreg sprijinul și suntem solidari”

Mai mult, echipa medicală și neurochirurgul  Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, încearcă să salveze cât mai mulți oameni de la suferință, iar în ultumul timp, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, au venit cazuri grave din Ucraina.
„În timp ce zilnic ca și neurochirurg încerc împreună cu echipa medicală să salvăm oamenii de suferințe, pentru noi pierderea unei vieți omenești este o adevărată tragedie. Cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă am primit cazuri grave din Ucraina și am reușit să le salvăm viața. Privim îngroziți la cei care se strecoară printre bombe. Suntem îngroziți de pierderile de vieți omenești. Ne oferim întreg sprijinul și suntem solidari în aceste momente. Îmi exprim speranța ca acest război să se sfârșească cât mai repede și să revenim la normalitate”, a conchis Conf. Univ. Dr. Lucian EVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *