Prima pagină » National » Un recidivist de 29 de ani din Huși umblă pe străzi costumat în medic sau polițist
Un recidivist de 29 de ani din Huși umblă pe străzi costumat în medic sau polițist

Un recidivist de 29 de ani din Huși umblă pe străzi costumat în medic sau polițist

22 sept. 2021, 11:44,
BZI.ro, în National

Un bărbat proaspăt eliberat din închisoare, umblă pe străzile din Huși îmbrăcat în polițist, medic sau ambulanțier. Vecinii îl descriu ca având un comportament ciudat, cu obiceiul de a se da altcineva.

Poliția anchetează cazul individului recidivist pentru a se stabili măsurile legale ce vor fi aplicate.

Un fost recidivist din Huși se costumează în medic pe străzi

Un tânăr recidivist în vârstă de 29 de ani , a fost surprins umblând pe hoinărind pe străzile din Huși în fiecare zi în timp ce era costumat în uniformă de polițist, medic sau ambulanțier.

Mai mult decât atât, acesta și-a scos și legitimații false cu poze și nume în funcție de meseria pe care și-o alege în ziua respectivă, pe care le poartă la el. Într-una din dăți, acesta a fost găsit chiar în apropierea Poliției din Huși îmbrăcat în uniforma corespunzătoare, pentru a se integra și mai bine în peisaj

Poliția din Huși cercetează cazul recidivistului

Tânărul, în ultimii doi ani a primit o condamnare pentru „amenințare” și pentru furt calificat, acesta însușindu-și o bicicletă în 2019, iar în 2020 a amenințat cu violul familia preotului din Huși iar apoi cu incendierea.

Poliția din Huși fac o serie de cercetări în cazul bărbatului, pentru a descoperi dacă acesta și-a folosit legitimația falsă și autoritatea primită sub uniforma de polițist, potrivit VremeaNoua.ro

„În acest caz se fac verificări pentru identificarea persoanei în cauză, iar în funcție de ceea ce se va stabili, se vor dispune măsurile legale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Un alt bărbat care s-a dat drept medic, a câștigat sume uriașe de bani prin metoda „accidentul”

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, aminitim un bărbat care se dădea medic a fost condamnat pentru că a înşelat mulţi oameni prin metoda accidentul.

Acesta, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce s-a recomandat ca fiind medicul Barbu de la Spitalul Judeţean Brăila şi contacta persoanele în vârstă pentru a le cerea bani spunându-le că aceștia sunt folosiți pentru diverse operaţii medicale importante ca să le salveze vieţile rudelor implicate în accidente rutiere.

“Pentru a fi convingător, şi-a schimbat vocea şi s-a recomandat ca fiind de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care i-a confirmat că fiul său a fost accidentat grav, necesitând o intervenţie chirurgicală la Bucureşti, dar că are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vătămată i-a confirmat că are în casa suma de 11.000 lei şi că o poate pune la dispoziţie, după care i-a precizat acestuia adresa unde locuieşte, pentru a veni să ridice banii.

Pe fondul şocului emoţional, victimă a fost convinsă de cele relatate de interlocutor, precizându-i acestuia că are în casa suma de 10.000 lei şi 1.000 euro. La cererea sa, victima i-a comunicat adresa unde locuieşte (…) În această zonă, s-a întâlnit cu persoana vătămată şi a ridicat sumele de 10.000 de lei şi 1.000 de euro”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu”, notează infobraila.ro.

Acesta a fost obligat de către autorități să restituie banii luați.

O altă înşelătorie este cea în care escrocii se dau drept Carmen Iohannis. Aceasta funcționează în mediul online, unde un cont fals se creează pe numele Carmen Iohannnis, prin intermediul căruia se promit mulţi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *