Prima pagină » Local » Un racket moldovean a fost prins la volanul unui TIR furat din Marea Britanie care avea numere de înmatriculare false
Un racket moldovean a fost prins la volanul unui TIR furat din Marea Britanie care avea numere de înmatriculare false

Un racket moldovean a fost prins la volanul unui TIR furat din Marea Britanie care avea numere de înmatriculare false

11 nov. 2020, 02:00,
Vlad Alexa în Local

Polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări asupra unui racket moldovean care a fost depistat la volanul unui TIR marca Man care a fost furat din Marea Britanie și pe care erau aplicate numere false de înmatriculare

Un racket moldovean a fost prins în urmă cu două zile la vama Albița de polițiștii de frontieră în timp ce se afla la volanul unui TIR marca Man care a fost furat din străinătate și care avea numere de înmatriculare falsificate. C.V., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani, conducea un autocamion marca Man, ce avea aplicate plăcuțe de înmatriculare caracteristice Marii Britanii.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autocamionul în cauză, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulație de autoritățile din Marea Britanie începând cu data de 21.10.2020 și că plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt false. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun: au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Mașină furată din Franța, descoperită la vama Albița

Tot polițiștii de frontieră din vama Albița au descoperit un autoturism marca Renault Megane care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța. În urmă cu două zile s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, B.I., cu cetățenie română și R. Modova, în vârstă de 48 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Franța.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța la data de 31.10.2020. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 15.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, au mai declarat oficialii ITPF Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *