Prima pagină » Titlurile zilei » Un puști din Iași s-a trezit în miez de noapte și a văzut o scenă între părinți pe care nu o va uita vreodată: „O ținea pe mama sa cu un genunchi pe sol și cu mâna stângă de cap”
Un puști din Iași s-a trezit în miez de noapte și a văzut o scenă între părinți pe care nu o va uita vreodată: „O ținea pe mama sa cu un genunchi pe sol și cu mâna stângă de cap”

Un puști din Iași s-a trezit în miez de noapte și a văzut o scenă între părinți pe care nu o va uita vreodată: „O ținea pe mama sa cu un genunchi pe sol și cu mâna stângă de cap”

02 iul. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Scene de coșmar la Iași. Un puști s-a trezit în miez de noapte și a văzut o scenă pe care nu o va putea uita. Fără voia lui, a privit cum mama lui i-a ucis tatăl cu o lovitură de cuțit în inimă. Femeia a fost acum condamnată la 9 ani de închisoare pentru omor

Scene de coșmar într-o familie din Iași. O femeie și-a ucis soțul chiar sub privirile fiului său. Maria Andrieș a fost zilele trecute condamnată, asta după ce în urmă cu doi ani l-a ucis pe bărbatul cu care era căsătorită de 32 de dintr-o singură lovitură de cuțit, acasă, la Cucuteni.

„În cursul zilei de 08.09.2022, inculpata s-a deplasat cu o mașină de ocazie în orașul Târgu Frumos pentru a face cumpărături, de unde a revenit în jurul prânzului. În acest timp, acasă au rămas soțul ei care a avut grijă de animalele din gospodărie, și fiul lor, acesta fiind în ziua sa liberă de la munca pe care o desfășura.  În jurul orei 13:00, fiul a plecat să joace fotbal pe terenul din sat împreună cu mai mulți prieteni, până în jurul orei 17:00. Inculpata a continuat să desfășoare diverse activități în gospodărie, tot până în jurul orei 17:00, după care, fiind sărbătorea Sfintei Maria, a plecat împreună cu soțul ei la vecinii lor care locuiesc vizavi de ei, pentru a sărbători de ziua onomastică. Cei doi soți au stat la familia respectivă până în jurul orei 19:00, timp în care au consumat băuturi alcoolice cu care fuseseră serviți.  Cât timp soții au lipsit de acasă, s-a întors și fiul lor, acesta auzindu-le vocile în curtea vecinilor, precum și muzică. Băiatul a stat acasă foarte puțin, după care a plecat din nou să joace fotbal de sală, într-un spațiu închiriat în orașul Târgu Frumos, împreună cu alți prieteni”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Puștiul din Iași a văzut scena pe care n-o va putea uita vreodată

Petrecerea din vecini s-a terminat. Nimeni nu știa însă că urma o tragedie.

„După ce soții au revenit la domiciliu, bărbatul s-a dus să doarmă în casă, într-o cameră, iar inculpata a continuat activitățile casnice până în jurul orei 21:00, când s-a așezat în pat, în altă cameră, unde s-a uitat la televizor până a adormit.  În jurul orei 00:00 – 00:30, s-a întors acasă fiul celor doi care a văzut că lumina era stinsă în anexa gospodăriei unde stăteau părinții săi și s-a dus în camera lui să doarmă. La un moment dat, bărbatul s-a trezit și s-a deplasat în camera învecinată, la soția sa pe care a trezit-o din somn și a început să se certe cu ea, reproșându-i că nu a făcut treabă în gospodărie. În cursul altercației bărbatul a luat un obiect contondent (o rangă din fier), cu care a lovit-o pe soția sa în zona feței. Femeia a încercat să fugă, iar cei doi soți au ajuns în fața casei, pe terasă, unde au continuat disputa verbală. În cursul acesteia bărbatul i-a adresat cuvinte jignitoare soției sale, acuzând-o de infidelitate, a târât-o pe sol și a luat un băț cu care a continuat să o lovească. Scandalul a fost auzit de către fiul celor doi, iar acesta s-a trezit din somn și a ieșit în curte, s-a deplasat lângă părinții săi și a văzut că tatăl său o ținea pe mama sa cu un genunchi pe sol și cu mâna stângă de cap iar în mâna dreaptă avea bățul. Fiul celor doi s-a interpus între ei și i-a despărțit, încercând să-i țină la distanță”, se arată în concluziile anchetatorilor ieșeni.

Fără să vrea a fost martor la crimă

Fiul celor doi soți a încercat să-i despartă, dar până la urmă a fost martor la crimă.

„În urma intervenției fiului său, inculpata s-a retras în curte, unde a început să se plimbe și să vorbească singură, în timp ce bărbatul a rămas pe terasă, de unde a continuat să o insulte pe soția sa. La un moment dat, deși agresiunea din partea soțului ei încetase, inculpata a revenit din curte pe terasă și a continuat altercația, în cursul căreia a luat un cuțit de bucătărie și l-a lovit pe soțul ei, o singură dată, cu mâna dreaptă în care ținea cuțitul, printr-o mișcare de sus în jos, în zona pieptului.  În acest timp fiul celor doi a intrat în anexa cu destinație de bucătărie de vară și a aprins un bec iar când s-a întors către părinții săi, a văzut că tatăl său sângera în zona pieptului, exclamând: «Ai văzut că m-a înțepat?», făcând referire la soția sa.  Martorul a smuls cuțitul din mâna mamei sale și l-a aruncat pe sol, în curte. Apoi martorul s-a întors să-l ajute pe tatăl său, care s-a lăsat în poziția ghemuit pe sol și și-a pierdut cunoștința. Martorul s-a speriat, a apelat telefonic serviciul de urgență 112 pentru a solicita o ambulanță, apoi l-a sunat și pe fratele său pentru a-l anunța despre cele întâmplate. În tot acest timp, mama sa a așteptat în curte, vorbind singură”, au mai precizat anchetatorii.

Femeia a fost condamnată la închisoare

Medicii care au intervenit la caz au fost nevoiți să declare decesul.

„Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță care s-a deplasat la fața locului a făcut manevre de resuscitare, însă din cauza gravității leziunii suferite, s-a produs decesul victimei. La scurt timp după sosirea ambulanței și a echipajului de poliție a ajuns la fața locului și celălalt fiu al soților, care, cunoscând situația conflictuală dintre părinții săi și aflând ce s-a întâmplat, a întrebat-o pe mama sa de ce «i-a distrus», referindu-se la fapta acesteia, moment în care inculpata i-a răspuns să o lase în pace”, au mai arătat anchetatorii.

 Zilele trecute femeia a fost condamnată.

„Condamnă pe inculpata ANDRIEŞ MARIA la o pedeapsă de 9 (nouă) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. Scade din pedeapsa închisorii aplicate inculpatei durata reținerii de la data de 09.09.2022 până la data de 10.09.2022 și durata arestării preventive de la data de 10.09.2022 până la data de 16.12.2022”, au decis judecătorii de la Tribunalul Iași.

Puștiul din Iași a văzut scena pe care n-o va putea uita vreodată și fratele său au rămas acum fără părinți.

Comentarii
  • Dacă soțul își distrugea soția,primea cu suspendare….

    • aha, iar sotia a primit mai putin de 9 ani pentru omor calificat pe baza prioritatii de v a g i n

      gigicachirica, este inutil sa incerci sa minimizezi gravitatea faptei

  • țărani bețivi de Tg. Frumos

  • femeia sub imperiul spaimei si socului de la bataia primita l-a injunghiat. Asta e legitima aparare.
    Pacat de copii !

    • fugi inapoi in sediul usere cu feminismul tau de 2 lei
      iti descrie foarte clar in articol faptul ca toata lumea se linistise, cind femeia puternica si independenta a luat cutitul si l-a omorit

      aviz amatoarelor de feminism: astea care ies in 5 ani pentru crima va omoara baietii, barbatii, tatii si unchii vostri
      feminismul aduce beneficii doar guristilor precum usere, partidul verde, ciolos, comisia europeana, wef, e v r e i, etc

      amintiti-va de oamenii aia care lucrau la conducte in Pacurari omoriti de o kworva care le ridea in fata politistilor si procurorilor
      ea este acasa, iar sotiile si fiicele lor aprind luminari la cimitir

  • Romanii nu au ocupat zona asta a Daciei din 2 motive: cruzimea bastinasilor si saracia locului. Acum dupa 2000 de ani, totul a ramas la fel. Sa speram ca ii vom speria si pe rusi. Din aceleasi motive.

  • E puțin 9 ani pt o târfă inconștientă care a distrus viitorul copilului…o instanță de nimic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *