Prima pagină » Local » Un puști de la Centrul Rezidențial „O nouă Şansă” a furat o mașină și s-a plimbat prin Târgu Frumos
Un puști de la Centrul Rezidențial „O nouă Şansă” a furat o mașină și s-a plimbat prin Târgu Frumos

Un puști de la Centrul Rezidențial „O nouă Şansă” a furat o mașină și s-a plimbat prin Târgu Frumos

19 dec. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un adolescent a ajuns pe mâna polițiștilor după ce a furat o mașină și s-a plimbat cu ea. Tânărul a fost prins, iar acum își va petrece sărbătorile în spatele gratiilor

Un adolescent aflat într-un centru de plasament își va petrece sărbătorile după gratii, asta după ce a furat un autoturism și a plecat cu acesta la plimbare. Proprietarul a observat că îi lipsește mașina din fața casei și a cerut imediat ajutorul polițiștilor. Cei din urmă au făcut verificări, iar în scurt timp l-au identificat pe tânărul hoț.

Acesta se numește Ionel Gajora și este beneficiar al Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos – Centrul Rezidenţial „O nouă Şansă”. Oamenii legii l-au condus la audieri, iar mai apoi au decis să îl rețină pentru o perioadă de 24 de ore, fiind acuzat de furt în scop de folosință și conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Dosar penal pe numele adolescentului

Acum, puștiul s-a ales cu dosar penal.

„La data de 9 decembrie a.c., polițiștii Poliției Orașului Târgu Frumos au fost sesizați de către un bărbat din orașul Târgu Frumos despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul lăsat descuiat în fața locuinței. În interiorul mașinii, într-o cutie, a lăsat una dintre chei. În urma verificărilor, autoturismul a fost găsit de polițiști.

De asemenea, din cercetări a rezultat faptul că acesta ar fi fost condus de către un tânăr care nu deține permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 decembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor de furt în scop de folosință și conducerea unui auto fără permis de conducere a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Puștiul a fost arestat preventiv

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani și Judecătoriei Pașcani, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, privind arestarea preventivă a inculpatului Gajora Ionel. Dispune arestarea preventivă a inculpatului GAJORA IONEL, aflat în plasament rezidenţial în cadrul Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos – Centrul Rezidenţial «O nouă Şansă», cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în decizia judecătorilor.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu adolescentul care a furat un autoturism și s-a plimbat cu el prin Târgu Frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *