Prima pagină » Actualitate » Un puşcăriaş din Constanța care a evadat de 21 de ori pentru a se ocupa de prostituţie, a merge la sală şi a sta cazat la hotel, găsit nevinovat de judecători
Un puşcăriaş din Constanța care a evadat de 21 de ori pentru a se ocupa de prostituţie, a merge la sală şi a sta cazat la hotel, găsit nevinovat de judecători

Un puşcăriaş din Constanța care a evadat de 21 de ori pentru a se ocupa de prostituţie, a merge la sală şi a sta cazat la hotel, găsit nevinovat de judecători

02 mai 2021, 14:25,
George Cristian, în Actualitate

Informaţii interesante ies la iveală în Constanța unde un puşcăriaş ar fi evadat de 21 de ori din penitenciar iar judecătorii nu au găsit nimic în neregulă cu acest lucru. Vorbim despre faptul că la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța un bărbat a evadat de 21 de ori, ducându-se la un hotel, la sală și se ocupa de prostituție.

Bărbatul părăsea penitenciarul şi se caz ăla un hotel din Constanța unde întreţinea relaţii intime cu alte femei pe care le ” managera ” în domeniul prostituţiei.

Un puşcăriaş din Constanța a evadat de 21 de ori din închisoare

Jurnaliştii de la libertatea.ro au scos la iveală o poveste desprinsă din filmele cu carteluri mexicante. Un bărbat părăsea punctul de lucru la care era repartizat şi mergea la hotel unde întreţinea relaţii sexuale cu diverse prostituate. Pentru ca deţinutul să se menţină în stare optimă, acesta avea şi un abonament activ la o sală de fitness la o sală din Constanța. Acesta a mers în fiecare zi din 2016 la sala cu pricina.

Robert Viorel Stanciu este bărbatul în vârstă de 28 de ani care a fentat legea ori de câte ori îşi dorea şi beneficia de un regim deschis. Acesta se caza, în prima parte a zilei la un hotel din Constanta iar seara revenea în închisoare. Toată povestea este una unică în sistemul din România fiind pentru prima oară când, în mod oficial, au fost sesizate 21 de infracțiuni de evadare.

În urma faptelor sale, Robert Stanciu a fost condamnat pentru infracțiunea de proxenetism, bărbatul primind o pedeapsă de doi ani și patru luni, în regim de detenție.

Judecătorii nu l-au găsit vinovat pentru cele 21 de evadări

În schimb, decizia judecătorilor este una extrem de curioasă, Magistrații nu l-au găsit vinovat pe bărbat pentru evadare spunând că, de fapt, puşcăriaşul nu încerca să evadeze ci încercă să se sustragă muncii din penitenciar. Aceștia au fost de părere că acuzaţiile sunt bazate mai degrabă pe suspiciuni nicidecum pe probe.

La finalul procesului, Judecătoria Slobozia a decis în octombrie 2019 că doar infracțiunile de proxenetism se probează, nu și evadarea. În opinia judecătorilor, deținutul nu a urmărit să evadeze, ci să se sustragă de la a presta munca ce-i revenea în baza contractului încheiat între penitenciar și societatea CIN CIN. Astfel, Judecătoria Slobozia a dispus soluții de achitare în cazul infracțiunilor de evadare, reținute în sarcina lui Stanciu, respectiv înlesnirea evadării, în cazul reprezentanților societății CIN CIN.

Instanța a dispus condamnarea lui Robert Stanciu doar pentru infracțiunea de proxenetism, bărbatul primind o pedeapsă de doi ani și patru luni, în regim de detenție. se arată în decizi judecătorilor.

Cazuri de evadare în România

Pe de altă parte, închisorile din România nu sunt lipsite de evadări sau tentative de evadare. De exemplu la Craiova în 2021 un puşcăriaş a evadat din penitenciarul în care era încarcerat folosindu-se de un cearșaf. Acesta era condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor și a folosit cearșaful din camera de spital în care era încarcerat.

Pe de altă parte, una dintre cele mai cunoscute evadări înregistrate în Iași este unor tineri. Cei doi au evadat în intervalul orar 20.50 – 22.00 după ce au tăiat gratiile celulei în care erau deţinuţi. Potrivit expertizelor făcute ulterior, s-a constatat că acele gratii au fost tăiate în aproximativ 60 minute. Totuşi, la scurt timp după evadare au fost prinşi de autorităţile din Iași. Întâmplarea s-a produs în 2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *