Prima pagină » Titlurile zilei » Un PSD-ist ține cu dinții de funcția ocupată într-o companie națională. „Are salariul mare, dar nu face nimic. A promis de nu știu câte ori că își dă demisia, dar minte”

Un PSD-ist ține cu dinții de funcția ocupată într-o companie națională. „Are salariul mare, dar nu face nimic. A promis de nu știu câte ori că își dă demisia, dar minte”

27 mart. 2023, 02:00, 6 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Matei-Radu Brătianu promite din nou că își dă demisia din funcția de președinte al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, dar cu anumite condiții. Aceasta este încă o dovadă a faptului că ține cu dinții de funcția ocupată

Matei-Radu Brătianu (77 de ani) este un politician și sindicalist, deputat în Parlamentul României, în perioada 2008-2012, din partea PSD. Brătianu a fost și prim-vicepreședinte al sindicatului Blocului Național Sindical. Important de precizat este faptul că acesta nu vrea să renunțe la funcție, deși de nenumărate ori a anunțat că își dă demisia, înaintând promisiuni publice la Consiliul Național al Sindicatului Lucrătorilor Poștei Române că din data de 15 noiembrie 2022 va elibera scaunul de președinte.

Între timp, se pare că s-ar fi răzgândit, anunțându-și demisia la începutul anului 2023. Recent, acesta a mai amânat o dată plecarea, până la data de 30 martie 2023. Membrii Biroului Executiv al SLPR Iași s-au săturat de minciunile conducerii sindicatului, mai exact de cele ale președintelui Matei-Radu Brătianu, astfel că au hotărât să-i ceară demisia printr-o adresă în care se invocă printre altele că în ultimii ani nu le-a mai reprezentat interesele.

Sediu posta romana

Pe lângă faptul că și-a terorizat colegii de sindicat prin incapacitatea de a aduce plus valoare companiei, acesta insistă să îi fie respectate anumite condiții chiar și atunci când îi este cerută demisia

Un PSD-ist ține cu dinții de funcția ocupată, acesta încasează salariul fără a face nimic

Membri din cadrul sindicatului SLPR

Deși colegii săi au insistat în nenumărate rânduri să plece din funcție, Matei Radu Brătianu transmite într-un mod absurd pagini pline cu condiții pentru a elibera scaunul de președinte al SPLR

La 77 de ani, Matei-Radu Brătianu ține cu dinții de funcția ocupată și caută orice este posibil ca să nu o elibereze și să iasă cum ar fi normal la pensie, lăsând locul liber pentru persoane care chiar și-ar dori dezvoltarea în cadrul Poștei Române. Pe lângă faptul că și-a terorizat colegii de sindicat prin incapacitatea de a aduce plus valoare companiei, acesta insistă să îi fie respectate anumite condiții chiar și atunci când îi este cerută demisia.

Mai exact, PSD-istul a transmis faptul că va elibera funcția de președinte din cadrul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) doar cu o sumedenie de clauze, uitând de incapacitatea sa de a fi un președinte demn. Interesant este faptul că printre condițiile impuse de Brătianu se numără și mărirea salariului. Mai mult decât atât, precizăm faptul că acesta este acuzat de colegii de sindicat de faptul că are un total dezinteres în ceea ce privește Compania Națională Poșta Română S.A (CN Poșta Română).

„Membrii Biroului Executiv al SLPR Iași s-au săturat de minciunile conducerii sindicatului, așa că au hotărât să-i ceară (n.r. – lui Matei-Radu Brătianu) demisia printr-o adresă în care se invocă, printre altele, faptul că în ultimii ani nu le-a mai reprezentat interesele, că nu a mai intrat într-un oficiu poștal de ani de zile, că oamenii nu au uniforme din cauza faptului că nu se prezintă la negocieri cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română, pentru că administrația companiei e obligată prin Contractul Colectiv de Muncă să se  consulte cu reprezentanții conducerii SLPR în ceea ce privește uniformele, că a fost făcută pe ascuns alegerea Secretarului Regional, nefiind consultați”, au transmis membrii Biroului Executiv din cadrul SLPR.

Colaj foto

Salariații Poștei Române nu au uniforme din cauza faptului că Matei Radu Brătianu nu se prezintă la negocieri cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română

Deși e incapabil să reprezinte interesele colegilor, PSD-istul promite că demisionează, impunând condiții

Imagine stiker Posta romana

Se pare că PSD-istul Matei Radu Brătianu ține cu dinții de funcția ocupată până în ultima clipă, deșii colegii i-au transmis insistent să plece

Deși colegii săi au insistat în nenumărate rânduri să plece din funcție, Matei-Radu Brătianu transmite, într-un mod absurd, pagini pline cu condiții pentru a elibera scaunul de președinte al SPLR.  Printre acestea se numără și dorința profundă de a aduce la aceeași masă toți liderii de sindicat, prezenți și foști, în cadrul congresului SPLR.

Aceasta fiind încă o dovadă a faptului că Matei-Radu Brătianu dorește plecarea din funcție cu surle și trâmbițe, chiar dacă, după spusele colegilor, pe parcursul anilor a dat dovadă de un dezinteres total în ceea ce privește CN Poșta Română. Important de amintit este faptul că liderul de sindicat al poștașilor, Matei Brătianu, a fost acuzat, în 2022, de oameni din companie că este netransparent în ceea ce privește cheltuirea banilor din cotizațiilor membrilor de sindicat.

Mai mult, salariații erau revoltați că se comunică cu ei prin adrese nesemnate, doar ștampilate, în contextul în care, nemaifiind obligatorie stampilarea unui document, adresa respectivă este nulă de drept. În plus, tot aceștia au anunțat atunci că vor solicita autorităților competente (ANAF – Direcția Antifraudă, Curtea de conturi etc.) să verifice cheltuirea banilor de către acesta, în contextul nemulțumirilor tot mai evidente.

Se pare că PSD-istul Matei-Radu Brătianu ține cu dinții de funcția ocupată până în ultima clipă, deși colegii i-au transmis insistent să plece. Precizăm faptul că reporterii BZI au încercat să ia legătura cu Matei-Radu Brătianu, însă până la publicarea articolului nu au primit niciun răspuns ca drept la replică privind aspectele din jurul demisiei cerute de colegii săi.

Comentarii
  • Avem și la Iași asemenea exemplare jegoase foști lideri de sindicat Pascal Ion si Sandu Vasile au împreună 150 ani și sunt membrii in consiliul de administratie la AJOFM Iasi.

  • Fura PSD da si face...

    Acelasi stil pe care il gasim la mai toate fosilele PSD-iste aflate la conducere diverselor structuri din judet, alte exemple: Popa, Laicu… niste analfabeti functionali, de joasa speta plini de tupeu care prin insistenta profita de lehamitea oamenilor cu bun-simt și capusează instituțiile statului.

  • Mai asteapta. Colega lui de la Iasi, dna B.E. care a luat pensie 3500+ salariu 3500 + indemnizatie de la sindicat 7000 lei, lunar, la plecare a golit si contul sindicatului. De, dupa 40 de ani de stat nu putea pleca cu mana goala.

  • Valentin Strunf

    Condiția ar fi sa plece toți politrucii, în frunte cu Radu Ionel Ursanu director la Sucursala Iași și Șef la „Integritate”😀 în CNPR, un oportunist care a fost în PDL, PNL și acum este la PMP.

  • Nicu Bălăiță

    Citiți totul printr-o cheie de răzbunare politică pe cei de la PSD care i-au întins o mână de ajutor politrucului Radu Ionel Ursanu atunci când era pe moarte, absolvent de teologie și numit politic ca director la Sucursala Iași și director la Departamentul de Integritate din Poșta Română, cu salar de 30000 lei dar și printr-o cheie de răzbunare pe sindicalistul șef și sindicatul care l-au sprijinit și i-au acordat încredere lui Iuda.

  • stomatologu ala tanar pute sa fie inlocuit de unul din astia….gunoiae sau scursuri prin socitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *