Prima pagină » Local » Un proprietar din Iași este inundat frecvent de vecinul său care suferă de o boală psihică. „M-a insultat de nenumărate ori, ba chiar m-a și amenințat” – FOTO

Un proprietar din Iași este inundat frecvent de vecinul său care suferă de o boală psihică. „M-a insultat de nenumărate ori, ba chiar m-a și amenințat” – FOTO

05 apr. 2023, 02:00, 2 ,
Andrei ROTARU în Local

Un proprietar din Iași este inundat frecvent de vecinul său care suferă de o boală psihică, iar autoritățile nu pot să îl ajute. Incidentul a avut loc într-un bloc de locuințe din cartierul Podu Roș. Potrivit proprietarului, vecinul său are probleme cu chiuveta din baie și vasul WC. Când deschide apa se ajunge la inundarea locuinței sale și la pagube semnificative în apartament. Traian Andriescu, proprietarul apartamentului inundat, a alertat imediat autoritățile, dar, din păcate, nu au putut să îl ajute

Un locatar de pe bulevardul Socola, nr. 10, este inundat frecvent de vecinul său care locuiește la etajul superior. Cel care a provocat incidentul ar suferi de o boală psihică, din spusele lui Traian Andriescu. Proprietarul apartamentului inundat a făcut deja mai multe plângeri la poliție și la autoritățile locale, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns concret și nicio soluție la problema sa.

Un proprietar din Iași este inundat frecvent de vecinul său care suferă de o boală psihică

Potrivit lui Traian Andriescu, proprietarul imobilului inundat, a încercat să discute cu vecinul său, dar acesta din urmă a refuzat orice dialog și a continuat să aibă comportamente ciudate și periculoase. Proprietarul a încercat să îi rezolve problema pe banii lui, însă nu prea a avut succes în acest sens.

„Am încercat să discut cu el de nenumărate ori, însă fără nici un rezultat. M-a insultat de nenumărate ori, ba chiar m-a și amenințat. Și ceilalți vecini îi țin apărarea. Le este milă de el, pentru că este bolnav și nu are părinți”, declară Traian Andriescu.

Acesta mai susține că tânărul care îl inundă nu este proprietarul apartamentului, ci locuiește la o rudă care nu este de găsit.

„Am încercat să iau legătura cu proprietarul apartamentului, însă este de negăsit. Am făcut plângere și la Primăria Iași, și la Poliția de Proximitate, și la Asociația de proprietari. Toți dau din umeri și spun că nu pot intra în casa lui fără mandat”, mai spune Traian Andriescu.

Ce poate face un proprietar dacă este inundat de un vecin

În primul rând, proprietarul ar trebui să ia măsuri pentru a preveni inundarea înainte de a se întâmpla. Acest lucru poate include verificarea regulată a scurgerii apei și a canalizării, curățarea gutierelor și instalarea de bariere de protecție în jurul proprietății sale. În plus, este important să se comunice cu vecinul și să se încerce să se ajungă la o soluție amiabilă înainte de a apela la autorități.

Dacă vecinul continuă să cauzeze inundații, proprietarul ar trebui să contacteze primăria locală pentru a obține asistență și consiliere. De asemenea, este important să se păstreze evidența inundațiilor, inclusiv fotografii și video-uri, pentru a putea arăta proba în cazul în care este necesar.

„În primă fază, proprietarul trebuie să ceară sprijinul administratorului Asociației de proprietari, pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Se întocmește un proces-verbal de constatare, semnat de proprietar, cu fotografii, video și cât mai multe dovezi. În paralel notifică, cu obligativitatea de a i se permite în 24 de ore, de a intra și a vedea care sunt cauzele care au dus la producerea inundației.

În momentul în care se constată că problema este de la instalația interioară a vecinului, iar vecinul nu dorește să remedieze problema, atunci Asociația de proprietari trebuie să înștiințeze Inspectoratul de Stat în Construcții Iași (ISC). ISC, conform legii 196, art. 31, poate interveni pentru a remedia problema”, declară Ioan Ciobanu, șeful Serviciului Asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei Iași.

Așadar, un proprietar din Iași este inundat frecvent de vecinul său care suferă de o boală psihică, izbindu-se de această problemă de mai mulți ani. Astfel, cei care se confruntă cu inundații cauzate de vecinii lor ar trebui să ia măsuri preventive și să încerce să comunice cu aceștia înainte de a apela la autorități. Dacă problema persistă, proprietarii ar trebui să contacteze primăria locală și să ia în considerare opțiunile legale pentru a-și proteja proprietatea.

Comentarii
  • Ai asigurare full???O sa vina sigur proprietarul după ce instanța îl execută silit după proces.

  • Dl. Ciobanu spune baliverne! Ce are de-a face ISC-ul cu inundațiile dintr-un apartament?
    Se poate rezolva doar prin polița de asigurare-dacă există așa ceva-sau, dacă nu, prin acțiune în instanță. Trebuie implicată obligatoriu și Asoc. de proprietari, care are obligații în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`