Prima pagină » Actualitate » Un profesor din Turda, acuzat că şi-a bătut cu bestialitate un elev. A fost demarată o anchetă
Un profesor din Turda, acuzat că şi-a bătut cu bestialitate un elev. A fost demarată o anchetă

Un profesor din Turda, acuzat că şi-a bătut cu bestialitate un elev. A fost demarată o anchetă

16 feb. 2022, 11:35,
BZI.ro, în Actualitate

Un alt caz de agresiune fizică s-a înregistrat într-o şcoală din România. De această dată, se pare că un profesor este acuzat că şi-a bătut cu bestialitate un elev.

Autorităţile din Turda, judeţul Cluj, au demarat o anchetă, după ce un cadru didactic a lovit cu pumnii și picioarele un elev. Incidentul a avut loc la Școala „Horea, Cloșca și Crișan” din Turda.

Elev bătut cu pumnii şi picioarele de un profesor, la o şcoală din Turda

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a deschis o anchetă după ce un elev din Turda, judeţul Cluj, a fost snopit în bătaie. Profesorul i-ar fi aplicat o corecţie fizică cu pumnii şi picioarele. A fost deschis un dosar penal după ce cadrul didactic a fost acuzat de purtare abuzivă.

Informaţiile au apărut în spaţiul public, iar forţele de ordine s-au autosesizat.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la un elev al unei unități școlare din municipiul Turda care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie a.c., polițiștii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Astfel, în cauză au fost demarate cercetări și vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul”, anunță IPJ Cluj.

Elevul lovit de profesor a ascuns iniţial incidentul

Cel mai probabil, din cauza fricii, elevul de la Școala „Horea, Cloșca și Crișan” din Turda i-a spus mamei sale ca profesorul doar l-a îmbrâncit. Însă, ajuns acasă, copilul a recunoscut că a fost lovit cu agresivitate de cel care trebuia să-l înveţe matematică.

Conform presei locale, la Poliția Turda nu a fost depusă până în prezent nicio plângere în ceea ce priveşte acest caz, menționează polițiștii.

Mama adolescentului a fost chemată de urgenţă la unitatea de învăţământ în care acesta învaţa, unde a aflat adevărul.

Un alt elev, lovit de directorul unei şcoli din judeţul Călăraşi

Un alt caz de agresiune a fost înregistrat la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa, judeţul Călăraşi. Elevul a fost lovit de directorul unităţii de învăţământ cu palmele, în timpul orei, chiar de fata cu ceilalţi colegi ai săi.

Ceilalţi elevi au imortalizat momentul cu telefonul mobil.

„Ce cauţi aici? Ce cauţi aici mă?”, se aude pe fundalul clipului video, în timp ce este lovit cu palmele peste cap.

Elev de clasa I, lovit de o învăţătoare

Un alt caz de violenţă a fost înregistrat în urmă cu ceva timp la Bucureşti. O învăţătoare care ieşise la pensie s-a întors la catedră. Aceasta a lovit un băiat şi a umilit două fete. Părinţii au depus plângeri la Parchet.

„Mi-a bătut copilul rău, în faţa clasei. A jignit o altă fetiţă. Mi-a povestit de când a ieşit, că doamna l-a lovit. Toţi copiii au zis acelaşi lucru la ieşire plus că fetiţa cealaltă pe care a făcut o proastă nu se mai oprea din plâns”, sunt cuvintele unei mame care a venit să îşi ia copilul acasă.

Incidentele violente sunt nelipsite din școlile din România, iar acest lucru ar trebui să ridice un semnal de alarmă. Ultimul caz de acest fel a fost înregistrat la o școală din Turda, unde un profesor de matematică și-a bătut elevul cu pumnii și picioarele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *