Prima pagină » Titlurile zilei » Un profesor din Iași, infectat cu COVID-19, ar putea transmite virusul la zeci de cadre didactice din Evaluarea Națională 2020! Direcția de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică (EXCLUSIV)
Un profesor din Iași, infectat cu COVID-19, ar putea transmite virusul la zeci de cadre didactice din Evaluarea Națională 2020! Direcția de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică (EXCLUSIV)

Un profesor din Iași, infectat cu COVID-19, ar putea transmite virusul la zeci de cadre didactice din Evaluarea Națională 2020! Direcția de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică (EXCLUSIV)

22 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Titlurile zilei

Profesor din Iași, depistat pozitiv cu COVID-19 la Evaluarea Națională 2020! Cadrul didactic predă Limba și literatura română la Colegiul „Richard Wurmbrand”. Cadrul didactic a intrat în contact cu alți colegi. Profesorul era corector la Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica-Vodă” Iași, Centrul Zonal de Evaluare (CZE) numărul 3 Iași. Direcția de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică

Un profesor din Iași, depistat pozitiv cu COVID-19 la Evaluarea Națională 2020, ar putea infecta alți zeci de colegi. Cadrul didactic predă Limba și literatura română la Colegiul „Richard Wurmbrand”. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a decis ca toți contacții profesorului pozitiv cu COVID-19 să nu participe la examenele naționale.

„În contextul în care ancheta epidemiologică privitoare la cazul cadrului didactic confirmat cu COVID-19, participant în Centrul Zonal de Evaluare (CZE), este încă în desfășurare, ISJ Iași a luat, ca măsură preventivă, decizia ca toate cadrele didactice care au interacționat cu persoana confirmată, corectând în aceeași sală sau având rolul de evaluator 2, să nu participe la nicio etapă a examenului național de Bacalaureat 2020. După finalizarea anchetei epidemiologice, vom aplica măsurile dispuse de DSP”, au arătat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Profesor din Iași, depistat pozitiv cu COVID-19, sursă de infecție pentru alți colegi!

Profesorul era corector la Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica-Vodă” Iași, Centrul Zonal de Evaluare (CZE) numărul 3 Iași. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat o amplă anchetă epidemiologică.

„Ancheta epidemiologică e în desfășurare. Conform definiției de caz actuale, până în acest moment, putem considera contact direct o singură persoană, colega profesoarei cu care a corectat. Profesoara contact în cauză este în autoizolare la domiciliu. În ceastă perioadă așteptăm declarații de la fiecare persoană care a intrat în contact cu profesorul depistat pozitiv. Pentru a finaliza ancheta epidemiogică și a avea imaginea completă a situației depinde de rapiditatea răspunsurilor pe care le vom primi”, a precizat conf. univ. dr. Lucian Indrei, Director Executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Profesoara depistată pozitiv cu COVID-19 nu este un caz singular la Iași

Acest profesor infectat cu COVID-19 nu este un caz singular la Iași. La Evaluarea Națională 2020 și directorul adjunct al Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași a fost infectată cu noul coronavirus. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, prof. Laviniu Lăcustă, se așteaptă și la alte cazuri, inclusiv la examenul național de Bacalaureat 2020.

Acest nou caz de COVID-19 a unui profesor din Iași care a participat la Evaluarea Națională 2020 confirmă ceea ce am avertizat noi în legătură cu faptul că examenele naționale de anul acesta nu ar fi trebuit să aibă loc în formatul normal. Se demonstrează că nu s-a putut asigura siguranța sanitară și antiinfecție cu COVID-19. Trebuie să precizăm că profesorul din Iași infectat cu COVID-19 făcea parte din echipa de corectare a tezelor și nu a intrat în contact cu elevii. Nu am fi mirați să mai apară și alte asemenea cazuri”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași.

Primul elev din România, infectat cu COVID-19, tot la Iași

De precizat că primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 a fost la Liceul cu Program Sportiv Iași! Vineri, 5 iunie 2020, a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu noul coronavirus după ce au fost reluate cursurile. Copilul este elev în clasa a VIII-a și a contactat virusul de la bunica lui. Elevul a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic și starea sa de sănătate este una bună. Ancheta epidemiologică a stabilit că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Națională 2020.

Pe de altă parte, un alt elev de clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași, a rămas în autoizolare după ce mama, asistentă la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași, a fost infectată cu COVID-19. Elevul a ratat prima sesiune de la Evaluarea Națională 2020. Până la acest moment, având în vedere și cu situația acestui profesor, depistat pozitiv cu COVID-19 și posibilă sursă de infecție pentru alți colegi, județul Iași este pe primul loc în România, după numărul de cadre didactice declarate oficial, care au noul coronavirus. De luat în seamă că după municipiul București, Iașul este județul din România cu cei mai mulți elevi și cadre didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *