Prima pagină » Titlurile zilei » Un profesor de la UMF Iași riscă să rămână nenorocit pe viață după un accident grav! Familia cere, disperată, ajutorul: „A suferit leziuni serioase care l-au lăsat imobilizat la pat”

Un profesor de la UMF Iași riscă să rămână nenorocit pe viață după un accident grav! Familia cere, disperată, ajutorul: „A suferit leziuni serioase care l-au lăsat imobilizat la pat”

03 sept. 2024, 02:00, 5 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Bogdan Anton, un profesor de Educație Fizică de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și observator de handbal, riscă să rămână nenorocit pe viață după un accident grav. Bărbatul în vârstă de 51 de ani se afla la petrecerea organizată de un prieten, când a sărit în piscină, iar din cauza nivelului mic al apei, a suferit un traumatism cervical sever.

Bogdan Anton, un profesor de la UMF Iași, a suferit un accident grav după o baie în piscină

Bogdan Anton s-a accidentat în urmă cu trei săptămâni și a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, iar acum familia își dorește ca acesta să se recupereze într-un spital privat. Bărbatul se afla la o petrecere privată, când și-a dorit să se răcorească, așa că s-a aruncat în piscină. O seară plăcută s-a transformat astfel într-o adevărată tragedie, deoarece Bogdan Anton a suferit un traumatism cervical sever. Pentru a fi din nou sănătos, are nevoie însă de foarte mulți bani, o singură zi de recuperare costând 930 de lei.

„Vă scriu astăzi pentru a vă cere ajutorul într-o perioadă deosebit de dificilă pentru familia noastră. Soțul meu, Bogdan Anton, profesor universitar și observator de handbal dedicat, a suferit un accident grav în urmă cu trei săptămâni, în timp ce se afla la piscină. În urma acestui incident nefericit, el a suferit leziuni serioase care l-au lăsat imobilizat la pat, cu un traumatism cervical sever. Pentru a-și putea recăpăta mobilitatea și pentru a-și recupera sănătatea, el are nevoie de o perioadă lungă și intensă de recuperare medicală, care include spitalizare, fizioterapie, kinetoterapie și alte terapii specializate. După consultarea cu echipa medicală, am ales să continuăm tratamentul într-un spital privat, unde poate beneficia de toate resursele necesare pentru o recuperare cât mai completă. Totuși, costurile acestor tratamente sunt extrem de ridicate, prețul pe zi pornind de la 930 de lei”, a explicat Roxana-Manuela Anton, soția lui Bogdan Anton.

Roxana-Manuela Anton: „Fiecare gest de solidaritate ne aduce mai aproape de visul nostru, de a-l vedea pe cel drag nouă recuperat și sănătos”

Familia lui Bogdan Anton nu-și permite să suporte costurile generate de recuperarea bărbatului, de aceea, a apelat la sprijinul ieșenilor.

„Resursele noastre financiare nu ne permit să acoperim singuri aceste cheltuieli mari pe termen lung. De aceea, apelăm la sprijinul dumneavoastră. Fiecare sumă, indiferent de valoare, reprezintă un ajutor imens și o speranță pentru o recuperare completă. Drumul spre vindecare va fi un proces îndelungat, dar cu ajutorul vostru avem încredere că vom putea depăși această perioadă dificilă. Vă mulțumim din suflet pentru generozitatea și sprijinul dumneavoastră. Fiecare gest de solidaritate ne aduce mai aproape de visul nostrum, de a-l vedea pe cel drag nouă recuperat și sănătos”, a transmis soția profesorului de Educație Fizică de la UMF Iași.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Bogdan Anton să depășească această perioadă grea și să se recupereze după accident pot dona orice sumă de bani în contul bancar: BT Transilvania; Moneda: RON; IBAN: RO08BTRLRONCRT0421574802; Titular cont: Roxana-Manuela Anton, soția profesorului de Educație Fizică de la UMF Iași, care a suferit un accident grav.

Comentarii
  • Pacat de el pentru ceea ce sufera, dar fiind prezentat ca profesor ar fi trebuit sa fie mult mai cumpatat si nu sa te arunci asa oricum si oriunde.

  • Ieșean oripilat

    Lăsând la o parte prostia acestui profesor pt că numai un prost putea sări în cap unde e apă mică, mai ales el care e profesor de sport, profesor universitar, din articol se desprinde un fapt:
    Pe colegii lui doctori, profesori universitari la UMF care au și activități în spitale , cabinete private etc, îi doare în c** de suferința colegului lor. Cum să apelezi la mila publică atunci când ai colegi care au venituri de cel puțin 30.000 lei/lună, fără șpagă ? Au ajuns să își ia șapgă doctorii între ei, nu-i suficient că iau de la muribunzi, de la oameni în suferință, câtă meschinărie, mi-e silă ! dacă fiecare așa zis coleg de ai săi ar renunța la jumătate din venitul lunar, hai nu fiecare, doar 10 colegi, sau 10 doctori care nu sunt și profesori universitari, ar pune mână de la mână jumătate de salariu ar ajunge și prea ar ajunge de cheltuială, ce fel de colegi îi sunt cei care l-au dat afară din spitalul de stat și l-au trimis în spital privat unde, tot ei lucrează ca doctori și îl mai și taxează de 980 lei/zi ?
    Daaaa, știu o să sară mulți deștepți să spună : nu toti doctorii sunt așa ! Ba da, toți care chiar dacă nu arată, tot așa sunt ! De ce ? Pt că nu am văzut niciun doctor sau sindicat sau colegiu al medicilor care să spună: Noi ne desolidarizăm de șpăgari, noi ne delimităm de acești criminali, pt că ete o crimă ca atunci când ai salariu de la 15.000 lei/lună în sus să mai pretinzi sau să iei șpagă, în schimb, toți sar în apărarea medicilor șpăgari spunând caă lor le trebuie bani că sunt intelectuali, că nu sunt criminali în serie, ce de acum te pricepi și la ATI, ca de unde te mai pricepi tu și la epidemiologie, că ce știi tu despre vaccin etc. Nu am văzut niciun medic șpăgar condamnat pt mită să i se ridice dreptul la liberă practică, așa că în ciuda faptului că nu recunosc pe față, toți medicii sunt solidari cu șpăgarii și nu dezaprobă aceste practici.

    • De ce ar fi obligați alți colegi să plătească acest lucru? Dumneavoastră ați renunța la jumătate din salariu pentru un alt coleg? Mi-e foarte greu să cred. Fiecare alege ce face cu veniturile sale, fie cat de mari sau mici! Și medicii cu salariile mari au propriile lor cheltuieli.
      Si apoi mai există un aspect vis-a-vis de ce ați scris: a fost internat într-un spital de urgență, ca drept urmare, după rezolvarea URGENTEI pacientul se externează. Paliația și îngrijirile cronice ulterioare sunt problema fiecăruia în parte, nu se pot ține pacienții internați la nesfârșit într-un spital de urgențe, altfel cum ar fi loc de următorii ghinioniști?

      • Fară abrevieri obscene, fără insulte, fără calomnii la comentarii, civilizați, puteți trași la răspundere!

        Personal îl cunosc pe Bogdan Anton, tatăl său a murit cu puțin timp în urmă, dar nu este din tagma doctorilor șpăgari, este un proferor de sport. Numai probleme are omul ăsta, nu v-aș dori să fiți în pielea lui, probabil când consumă alcool o face pe-a grozavu. Nu e singurul care a pățit-o cu piscina. Mai bine spuneți fereasca Dumnezeu. Personal nu cred să mai are vreo șansă să-și revină, are coloana ruptă. Așa fac cei de la neuro, ca să scape de legume îi prostește cu recuperări la privat. Este o nenorocire ce s-a-ntâmplat.

  • moldovan indignat

    Dar unde e solidaritatea de gasca de la umf? unde s toti spăgarii si măgarii?
    dar unde s banii stransi cu atata „trudă” din „activitatile umf si extra”?

  • un singur prof univ dr de la UMF poate acoperi cheltuielile astea doar cu ce îi cade din buzunar la finalul zilei
    Ajutați-va între voi, dalbilor eroi

  • Sper sa se recupereze cat mai repede si cat mai complet!
    Cat despre donatii sunt convins ca din cei apropiati de familia dl-ui profesor vor face tot ce e posibil sa-l sprijine in mod adecvat si dupa posibilitatile lor „modeste”

  • Macar pune-ti niste apa in piscina aia calicilor.

  • Pai și de ce politia nu investigheaza cum s-a petrecut o tragedie intr-un loc public…oare ptr ca e in ograda primarului?
    Da când lua spala de la studenti sa ii treacă cum era? Poate exista si o karma…

  • Este atat de usor sa faci declaratii malitioase in spatele unui anonimat.
    Ghinion poate avea oricine, greseli facem toti in viata , mai greu este in schimb sa spui un cuvant frumos,sa aduci o alinare familiei, eventual sa ajuti dupa posibilitati. Faceti cum va taie capul si cum va spune inima , dar incetati cu atacuri la persoana, mai ales ca este in imposibilitatea de a se apara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025