Prima pagină » Local » Un profesor de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi a ajuns la spital, după ce un elev a pulverizat pe fereastră spray lacrimogen – FOTO, VIDEO

Un profesor de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi a ajuns la spital, după ce un elev a pulverizat pe fereastră spray lacrimogen – FOTO, VIDEO

10 nov. 2021, 12:18,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Miercuri, 10 noiembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că unui profesor de la Liceul cu Program Sportiv din Iași i s-ar fi făcut rău, după ce un elev a pulverizat în aer spray lacrimogen, iar vaporii au intrat pe fereastra deschisă.

Femeia a fost transportată de urgență la spital. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt și luarea măsurile legale ce se impun.

„Astăzi, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați despre faptul că, unui cadru didactic din mun. Iași i s-ar fi făcut rău din cauza inhalării vaporilor unui spray iritant lacrimogen.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat că un elev ar fi pulverizat pe fereastră spray iritant lacrimogen, iar vântul ar fi adus vapori și în sala de clasă.

Femeia a fost transportată la spital.

Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Reacția directorului LPS Iași, după ce unui profesor i s-a făcut rău de la spray-ul lacrimogen

Ilie Gheorghica, directorul Liceului cu Program Sportiv din Iași, a transmis faptul că a anunțat de urgență evenimentul la 112 după ce i s-a adus la cunoștiință cazul. În parlalel cu ancheta demarată de poliție, conducerea unității de învățământ va efectua o alta pentru a aplica măsurile legale ce se impun.

„Astăzi în timpul orei de Logică, dna profesor a simţit un miros înţepător în clasă. A venit, m-a anunţat şi am mers rapid la clasa respectivă, iar din discuţiile pe care le-am avut, un elev a recunoscut că a folosit un spray paralizant. Am anunţat imediat asistenta medicală prin Serviciul de Ambulanţă. S-a deplasat la noi la şcoală. Dna profesor a fost supusă unor teste şi a plecat cu salvarea la policlinica. Între timp au venit şi poliţiştii de la Secţia 2 şi a discutat cu elevul respectiv, urmând a se desfăşura o cercetare în legătură cu acest eveniment. Noi la nivelul şcolii vom efectua o anchetă, vom studia evenimentul respectiv. Vom lua măsurile legale paralel cu ancheta pe care o va desfăşura poliţia. Elevul a făcut o probă, a dat pe geam afară”, a transmis Ilie Gheorghica, directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi.

Şapte elevi au ajuns la spital din cauza unei glume

În urmă cu mai mult timp, un caz similar a avut loc la o şcoală din localitatea Tomeşti, judeţul Iaşi. Un elev de clasa a VII – a a pulverizat spray paralizant în faţa a mai multor colegi. În urma acţiunii sale, şapte dintre aceştia au ajuns de urgenţă la Spitalul Sf. Maria de Copii din Iaşi.

„În jurul orei 7:10 – 7:15, un elev de clasa a VII-a a primit un spray paralizant de la un adult. Acesta urma să-l păstreze temporar până când urma să-l înapoieze. Între timp, el s-a întâlnit cu un alt coleg de clasa a VII-a, care i-a spus să-l declanşeze pe o bancă. Acesta a făcut gestul dar, între timp, elevii veneau la şcoală. Drept urmare, unii dintre aceştia au intrat în contact cu vaporii emanaţi. În consecinţă, pe şapte dintre ei i-am trimis la dispensarul din localitate, acolo fiind nevoie de intervenţia Ambulantei, pentru a fi transportaţi la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Starea lor este stabilă! Deja am declanşat o anchetă internă la şcoală şi urmează să-i chemăm şi pe părinţii tuturor celor implicaţi pentru a analiza cum a avut loc totul”, a precizat directorul unităţii de învăţământ, la acel moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`