Un producător agricol din Iași a fost la un pas de a fi executat. Iată de la ce a pornit totul - FOTO

Un producător agricol din Iași a fost la un pas de a fi executat. Iată de la ce a pornit totul – FOTO

30 nov. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Șoc în lumea producătorilor din Iași! Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a încasat o bătaie cruntă de la un tânăr. Totul a pornit de la un conflict banal, însă agresorul a ajuns pe mâinile anchetatorilor. Recent, a primit condamnarea

El este Claudiu Constantin Nichita, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din satul Icușeni, comuna ieșeană Victoria, care a vrut să facă moarte de om din cauza unui conflict banal.

Claudiu era să îl omoare pe unul dintre cei mai cunoscuți producători din Iași. Iată de la ce a pornit totul

Persoana vătămată are 54 de ani și de mult timp desfășoară împreună cu soția sa diferite activități agricole, fiind unul dintre cei mai cunoscuți producători locali din zona Iașului. Bărbatul a intrat într-un conflict cu tânărul agresor și era să fie executat în plină stradă. Din fericire, a scăpat cu viață din mâinile monstrului, fiind ajutat de doi trecători, dintre care unul era chiar fratele vinovatului, în vârstă de 17 ani.

„La data de 14.08.2022, în jurul orei 19.00, aflându-se într-un atelaj  hipo, oprit pe DC 16 din sat Icuşeni, în dreptul imobilului numitului, în urma unui conflict spontan cu persoana vătămată care se deplasa cu bicicleta din direcţia opusă, respectiv Luceni – Icuşeni, a  coborât din atelaj şi a lovit victima cu pumnii în zona capului, provocând căderea acesteia în şanţul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers Luceni-Icuşeni, apoi, după ce aceasta s-a ridicat, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, continuând să o lovească  de mai multe ori cu picioarele în zona capului, în timp ce era căzută la pământ,  cauzându-i excoriaţii, echimoze, plăgi, fracturi multiple cu deplasare oase proprii nazale cu epistaxis bilateral, fracturi multiple masiv faciale cu hemopneumosinus maxilar bilateral, fractură cu minimă deplasare aripa sfenoidală mare dreapta cu iradiere stânca temporală dreapta, care au necesitat 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au declarat anchetatorii.

Claudiu își va petrece câțiva ani după gratii

Claudiu Constantin Nichita a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor și a fost condamnat la 5 ani de închisoare în regim de detenție. Ba mai mult, având în vedere traumatismele provocate părţii civile, adică un traumatism cu echimoze, excoriaţii, plăgi, fracturi multiple cu deplasare oase proprii ale nasului cu epistaxis bilateral, fracturi multiple masiv facial cu hemopneumosinus bilateral, fractură cu minimă deplasare aripa sfenoidală mare dreaptă cu iradiere la stânca temporală dreapta, este evident că victima a prezentat suferinţe fizice din cauza loviturilor exercitate de inculpat atât în momentul agresiunilor, cât şi ulterior, pe parcursul spitalizării, dar și acasă, până și-a revenit. Astfel că instanța acordă și obligă pe inculpat la plata daunelor morale în valoare de 40.000 de lei.

„Condamnă pe inculpatul la pedeapsa închisorii de 5 (cinci) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin.1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 33 alin. 2 Cod penal”, au adăugat judecătorii în legătură cu tânărul care era să ucidă un producător din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *