Prima pagină » Local » Un proces care îi pune până și pe cei mai experimentați judecători pe gânduri! O mamă i-a cumpărat fiului său un apartament în Iași, iar acum i-a cerut peste un miliard și jumătate înapoi!
Un proces care îi pune până și pe cei mai experimentați judecători pe gânduri! O mamă i-a cumpărat fiului său un apartament în Iași, iar acum i-a cerut peste un miliard și jumătate înapoi!

Un proces care îi pune până și pe cei mai experimentați judecători pe gânduri! O mamă i-a cumpărat fiului său un apartament în Iași, iar acum i-a cerut peste un miliard și jumătate înapoi!

27 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Judecătorii au respins recent cererea formulată de o femeie în contradictoriu cu propriul fiu. Maria Grămadă le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să-l oblige pe Gheorghe Drîngă la plata unor despăgubiri în valoare de 156.000 de lei. Femeia a susținut că fiul și-a cumpărat un apartament cu banii câștigați de ea

O femeie și-a dat în judecată propriul fiu! Ieșeanca a cerut daune de 156.000 de lei de la acesta! Reclamanta a susținut că băiatul și-a cumpărat un apartament cu banii ei!
Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins recent cererea formulată de Maria Grămadă, în contradictoriu cu Gheorghe Drîngă.

„Instanța respinge acțiunea formulată de reclamanta domiciliată în Italia, în contradictoriu cu pârâtul, ca neîntemeiată”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

De unde a izbucnit scandalul dintre mamă și fiu

Procesul intentat de Maria Grămadă lui Gheorghe Drîngă a început pe 9 august 2019. Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, femeia a solicitat ca Gheorghe Drîngă să fie obligat la restituirea împrumutului în valoare de 156.016 lei acordat pentru achiziționarea apartamentului din satul Lunca Cetățuii, județul Iași, stabilirea termenului de restituire a sumei amintite, precum și obligarea bărbatului la plata cheltuielilor de judecată.

„Pe data de 11 august 2016, i-am împrumutat pârâtului suma de 156.016 lei. La acea dată a fost plătit prețul apartamentului. Datorită relației mamă-fiu, nu s-a preconstituit un contract, dar pârâtul nu a restituit suma împrumutată”, a susținut ieșeanca în fața instanței.

Pe de altă parte, bărbatul nu a depus vreo întâmpinare la dosar.

Ce au spus magistrații din cadrul Judecătoriei Iași cu privire la acest litigiu

În cele din urmă, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de către femeie.

„Reclamanta a solicitat pronunțarea unei hotărâri prin care să dispună obligarea pârâtului la restituirea împrumutului în valoare de 156.016 lei acordat pe data de 11 august 2016 pentru achiziționarea apartamentului din satul Lunca Cetățuii. Aceasta a susținut că i-a împrumutat pârâtului suma de 156.016 lei, dar nu a putut prezenta vreun înscris constatator al convenției încheiate cu cel din urmă în acest sens.

Dovada unui act juridic, respectiv al unui contract de împrumut, în cazul în care valoarea sumei împrumutate depășește suma de 250 de lei, nu se poate face cu martori. Potrivit legislației, înscrisul sub semnătură privată, prin care o singură parte se obligă către o alta să îi plătească o sumă de bani sau o cantitate de bunuri fungibile, trebuie să fie în întregime scris cu mâna celui care îl subscrie sau cel puțin ca, în afară de semnătură, să fie scris cu mâna sa „bun și aprobat pentru…”, cu arătarea în litere a sumei sau a cantității datorate.

În lipsa unui înscris care să probeze contractul de împrumut, reclamanta nu a considerat că este necesară administrarea de probe cu privire la imposibilitatea morală de preconstituire a unei dovezi scrise, date fiind relațiile de rudenie dintre părți. De asemenea, instanța reține că reclamanta nu a depus la dosarul cauzei nici înscrisuri din care să rezulte calitatea mamă-fiu”, au afirmat judecătorii ieșeni.
Aceștia au mai susținut că, într-un alt dosar, instanța a constatat că, de fapt, proprietara apartamentului respectiv ar fi chiar ieșeanca. Astfel, ar fi fost radiat dreptul de proprietate de pe numele lui Gheorghe Drîngă și s-a dispus înscrierea, în calitate de proprietară, a femeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *