Prima pagină » National » Un primar din România amenință că va desființa poliția locală. Ce l-a determinat să ia o astfel de dezicie radicală
Un primar din România amenință că va desființa poliția locală. Ce l-a determinat să ia o astfel de dezicie radicală

Un primar din România amenință că va desființa poliția locală. Ce l-a determinat să ia o astfel de dezicie radicală

28 aug. 2024, 23:40,
în National

Mario De Mezzo, primarul ales al municipiului Slatina, a declarat într-o conferință de presă că șeful Poliției Locale Slatina, Bogdan Apostoliceanu, trebuie să demisioneze, altfel va desființa instituția. De Mezzo a acuzat actuala conducere a Poliției Locale de exercitarea de presiuni asupra angajaților și a menționat că a discutat deja cu conducerea pe acest subiect.

„Dacă această conducere oribilă a Poliţiei Locale nu-şi dă demisia, desfiinţez Poliţia Locală. Sunt soluţii, le am, facem serviciul de pază al municipiului, ducem oamenii pe Urbanism, soluţii sunt. Mesajul meu a fost clar: eu cu Apostoliceanu, Scaete şi Belu nu voi lucra. În condiţiile în care eu mă izbesc de Apostoliceanu, la 12 noaptea, în campania electorală, el obligându-şi colegii să patruleze, asigurându-i perimetrul pentru a putea să scoată pliante din cutiile poştale (…) Şi Apostoliceanu vine să-mi spună mie ‘n-am făcut politică în campanie’. Cu un astfel de om nu există posibilitatea de a colabora”, a spus De Mezzo.

Deși a recunoscut că există și angajați onești în cadrul Poliției Locale, De Mezzo a insistat că Apostoliceanu trebuie să plece.

„Nu mă interesează presiunile sau greva. Să dezvăluie cum au fost obligați să participe la campania electorală și să plece acasă,” a adăugat primarul.

Un primar din România amenință că va desființa poliția locală

De Mezzo a anunțat și schimbări la conducerea Loctrans, compania de transport public local, precizând că salariul directorului va reveni la nivelul anterior majorării din aprilie, când fusese dublat la 40.000 de lei.

Conducerea Primăriei Slatina este asigurată din luna iulie de doi viceprimari liberali, Laura Giura și Viorel Rogojinaru, după ce fostul primar social-democrat Emil Moț și cei doi viceprimari ai PSD au demisionat pentru a facilita tranziția către noua administrație rezultată în urma alegerilor din iunie.

Demisiile conducerii social-democrate au avut loc și pe fondul criticilor aduse de De Mezzo, care a subliniat că mai mulți șefi de instituții subordonate primăriei și-au dublat salariile în ultimele luni, ajungând la sume de 30.000 sau 40.000 de lei lunar.

Pe 13 iulie, De Mezzo l-a acuzat pe unul dintre viceprimarii PSD, care a demisionat ulterior, că a folosit angajați ai firmei de salubritate pentru a-i face curat în curtea casei sale.

„Am înregistrări care dovedesc acest lucru. Viceprimarul era acasă, la bustul gol, în timp ce angajații dezvoltării urbane îi curățau casa cu echipamentele companiei. După ce pierzi alegerile, ar trebui măcar să te abții de la astfel de ilegalități evidente,” a afirmat De Mezzo în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *