Prima pagină » Local » Un primar din județul Iași, încurcat de propriii funcționari! Au greșit documentația, iar modernizarea drumurilor a fost întârziată – FOTO

Un primar din județul Iași, încurcat de propriii funcționari! Au greșit documentația, iar modernizarea drumurilor a fost întârziată – FOTO

06 iun. 2023, 02:00, 4 ,
Ciprian BOARU în Local

Licitația de la Coarnele Caprei, județul Iași, a fost anulată pentru că s-a greșit estimarea bugetară a procedurii. Astfel, modernizarea drumurilor a fost întârziată din cauza erorilor comise de funcționari. Conducerea instituției nu a știut să ofere lămuriri despre stadiul licitației

Un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Coarnele Caprei, județul Iași, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, riscă să fie pus în pericol. Asta, după ce funcționarii din instituție au greșit devizul general al lucrărilor. Mai precis, au greșit estimarea bugetară a licitației.

Procedura trebuia să aibă loc pe data de 12.06.2023. Valoarea estimată a contractului era de 3.903.193 de lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Dar, pentru că s-a constatat eroarea, Primăria comunei Coarnele Caprei a decis anularea licitației. În acest sens, a fost încărcată o notificare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Primarul comunei Coarnele Caprei a fost încurcat de propriii funcționari

Autoritatea contractantă a anunțat că procedura va fi reluată la o dată ulterioară.

„S-a constatat că în procesul de elaborare a documentației de atribuire, aferent contractului de achiziție pentru execuție lucrări pentru obiectivul «Reabilitare și modernizare drumuri în comuna Coarnele Caprei, județul Iași», s-a calculat greșit valoarea estimată a procedurii, încărcându-se greșit devizul general la faza DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție – n.r.). Această situație afectează ireparabil procesul de departajare și selectare a celei mai adecvate soluții pentru finalizarea achiziției, drept urmare, se impune anularea procedurii (…). Având în vedere acest aspect, autoritatea contractantă a decis anularea procedurii simplificate din SICAP, cu condiția reluării acesteia în momentul clarificării situației menționate”, se arată în notificarea recentă a Primăriei Coarnele Caprei.

Viceprimarul nu prea știe cu ce se ocupă instituția

Reporterii BZI au încercat să-l contacteze pe primarul PNL, Mihai Țibucanu, dar avea telefonul închis sau se afla într-o zonă fără semnal. În schimb, viceprimarul Aurel Gheorghiță părea disponibil. Dar nu a fost de ajutor pentru că nu știa nici măcar despre organizarea licitației.

„Nu prea știu, se ocupă mai mult domnul primar. Se întoarce mâine. Eu sunt la program”, a spus viceprimarul Aurel Gheorghiță în cursul zilei de ieri.

Totodată, s-au alocat fonduri și pentru infrastructura din comuna Scânteia.

Proiectul de modernizare viza 10 drumuri sătești din localitate

Conform caietului de sarcini, proiectul viza modernizarea a 10 drumuri cu lungimea de 3.054 de metri.

„Circulația se face pe aceste drumuri care sunt balastate și pe care se circulă în tot timpul anului, dar cu restricții de viteză din cauza îmbrăcăminții care poate produce accidente prin dislocarea pietrelor din stratul de rulare și din cauza neamenajării corespunzătoare în plan și spațiu, drumurile neîndeplinind confortul și siguranța necesare participanților la trafic. În plan, traseele drumurilor sunt sinuoase, atât din cauza formei de relief, preponderent deal, cât și ca urmare a faptului că se dezvoltă între proprietăți, în interiorul localității”, se arată în documentația procedurii.

Rămâne de văzut dacă primarul comunei Coarnele Caprei va reuși să remedieze erorile și să reia procedura pentru modernizarea drumurilor.

Comentarii
  • Asa da adminstratie, cum mai spuneau unii iar vicele jos palaria::)))

  • Acest primar este cel.mai competent din tot judetul !!! A adus comuna de la feudalism la condiții moderne iar implicarea sa este de maxima calitate in relația cu sătenii!!! Nu cred că este cineva sa fi fost la el în audiență și să nu fi fost ajutat!!!
    Zilele comunei sunt mai reușite fata și de zilele Iașului!!!

  • aia conteaza George B zilele comunei si cheful de pe toloaca. smart..cu uleiul de la alegeri ce ai facut?

  • Nea Mișu vezi cum e, daca nu ar face spuneți că e incompetent, daca face iar nu e bun !!!
    Mai nebunilor v-a adus comuna la standarde europene, iar acum mâncați kk cu poloni îl despre el și soția lui !!!
    De asta nu merge tara asta de la idioți că voi care mai apoi votați, nu numai că judecați prost !!!

  • Cine se aseamănă se aduna ! A tunat și i-a adunat !

  • Bravo la băieți ! Prietenii știu de ce !

  • Vigilentul DNA

    Borfașul asta este primar ? Nu se poate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024