Prima pagină » Actualitate » Un primar a câștigat alegerile din arest! Este acuzat că ar fi luat 11.000 de lei șpagă!
Un primar a câștigat alegerile din arest! Este acuzat că ar fi luat 11.000 de lei șpagă!

Un primar a câștigat alegerile din arest! Este acuzat că ar fi luat 11.000 de lei șpagă!

10 iun. 2024, 12:59, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Un primar a câștigat alegerile din arest. S-a întâmplat în județul Neamț, unde primarul liberal Dănuț Fîrțală a câștigat alegerile locale din 9 iunie 2024 deși se află în arest.

Un primar a câștigat alegerile din arest!

Un primar din judetul Neamț a câștigat alegerile din arest. În comuna Tarcău, primarul PNL, Dănuț Fîrțală, care se află în arest preventiv a câștigat alegerile în fața contracandidatului de la PSD, Iulian Găină. La momentul arestării, edilul și-a acuzat contracandidatul că i-a înscenat dosarul.

Dănuț Fîrțală, care a candidat din partea PNL, a reușit să strângă 583 de voturi, față de contracandidatul său, Iulian Găină, din partea PSD, care a strâns 453 voturi.

Procurorul de caz, împreună cu polițiști din cadrul D.G.A.-S.J.A. Neamţ, au efectuat în cursul zilei de 22.05.2024, mai multe percheziții domiciliare, respectiv la sediul Primăriei Tarcău şi domiciliile a 3 persoane fizice, de unde au fost ridicate înscrisuri, sume de bani şi unităţi de calcul, în vederea efectuării unor percheziţii informatice.

Urmare a activităţilor, în data de 22.05.2024, ora 20:00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor F.M.D. şi M.S., funcţionari în cadrul Primăriei Tarcău.

Primarului i se impută faptul că în perioada 2022-2024, a pretins şi primit sume de bani (11.000 lei, respectiv 10.000 lei) de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a se îndeplini în mod defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea unor contracte de prestări servicii încheiate de Primăria Tarcău.

La data de 23.05.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a sesizat Tribunalul Neamț cu propunere de arestare preventiva a inculpaților F.M.D. si M.S., pentru o perioadă de 30 de zile, cerere admisă prin încheierea pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț în dosarul nr. 1098/103/2024, potrivit unui comunicat oficial.

Prefectura Neamț a anunțat pe 31 mai 2024, că, în urma desfășurării unor proceduri legale conforme cu prevederile în vigoare, a luat decizia de a emite un ordin în legătură cu situația primarului comunei Tarcău, Dănuț Fîrțală.

„În data de 23 mai 2024, conform informațiilor obținute de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a domnului Fîrțală Manole-Dănuț, primarul comunei Tarcău. Ulterior, Tribunalul Neamț a emis o încheiere privind luarea măsurii preventive a arestării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 mai 2024 și până la data de 21 iunie 2024 inclusiv, în urma cercetărilor legate de presupusa săvârșire a infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, au transmis reprezentanții Prefecturii Neamț.

PSD Neamț a câștigat Primăria și Consiliul Județean

Conform numărătorii paralele, cei de la PSD au dat o serie de lovituri importante în țară. PSD a câștigat o serie de consilii județene care au fost conduse până de curând de către liberali.

Pentru moment, candidatul PSD, Daniel Harpa, se poziționează în fața candidatului PNL. Vasile Apopei a câștigat alegerile pentru funcția de primar al orașului Târgu-Neamț.

Conform numărătorii paralele, candidatul social-democrat are cu aproximativ 1000 de voturi mai mult decât principalul său contracandidat, Gheorghe Apetrei de la PNL, conform ziardepiatraneam.ro.

Pentru moment, candidatul PSD, Daniel Harpa, se poziționează în fața candidatului PNL. Vasile Apopei a câștigat alegerile pentru funcția de primar al orașului Târgu-Neamț.

Conform numărătorii paralele, candidatul social-democrat are cu aproximativ 1.000 de voturi mai mult decât principalul său contracandidat, Gheorghe Apetrei de la PNL.

Astfel, primarul Dănuț Fîrțalăa câștigat alegerile din arest.

Comentarii
  • Bravul popor roman. Slava! Closetilde nu merita nici un vot si totusi a adunat destule; la Ploiesti a iesit cel care a supt la tata lui Macovei si Soros, omul in chiloti, Politeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *