Prima pagină » Actualitate » Un prim caz de dopaj ar fi fost depistat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Un prim caz de dopaj ar fi fost depistat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Un prim caz de dopaj ar fi fost depistat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

26 iul. 2024, 23:59,
BZI.ro, în Actualitate

Un prim caz de dopaj ar fi fost depistat la Jocurile Olimpice Paris 2024, arată cotidianul spaniol Marca. Judoka irakian Sajjad Sehen a fost depistat pozitiv în timpul unui control antidoping făcut în data de 23 iulie, la Paris.

Irakianul în vârstă de 28 de ani urma să participe pentru prima dată la Jocurile Olimpice, la categoria -81 de kilograme. El a fost suspendat provizoriu în aşteptarea unei decizii privind cazul său.

Sajjad Sehen urma să lupte cu Sharofiddin Boltaboev din Uzbekistan.

Sportivul are dreptul de a contesta suspendarea

Sportivul are dreptul de a contesta suspendarea sa provizorie în faţa secţiei antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dar şi de a cere o nouă analiză a eşantionului.

Herda Raouf, şeful delegaţiei irakiene, a declarat pentru AFP că Sajjad Sehen „a suferit o intervenţie chirurgicală care l-ar fi determinat să ia anumite medicamente”.

La Jocurile Olimpice de la Paris participă 10.500 de sportivi reprezentând 205 comitete olimpice.

România este reprezentată de 106 sportivi.

ase înotătorii din Coreea de Sud au părăsit satul olimpic din cauza navetei lungi

Şase înotători sud-coreeni care concurează la Jocurile Olimpice de la Paris au părăsit satul olimpic și s-au mutat într-un hotel din apropierea arenei de înot pentru a evita naveta lungă în autobuzele în care este foarte cald, a declarat președintele Federației Coreene de Înot (KSF), transmite News.ro.

Președintele KSF, Chong Chang-hoon, a declarat că înotătorii din echipa masculină de ștafetă 4×200 metri liber s-au mutat într-un hotel care se află la cinci minute de mers pe jos de Arena La Defense din Paris, unde vor avea loc probele de înot.

Chong a primit plângeri conform cărora autobuzele folosite de înotători pentru a se deplasa la arenă nu aveau aer condiționat, iar ferestrele erau închise cu bandă adezivă. Satul olimpic este la aproape 12 km distanță de arena de înot.

„Vrem doar să ne asigurăm că vor fi cel puțin un pic mai confortabili”, a spus Chong.

Pe lista înotătorilor mutați se numără pretendenții la medalii Kim Woo-min și Hwang Sun-woo, care au câștigat probele de 400 m stil liber și, respectiv, 200 m stil liber la campionatele mondiale de la Doha, la începutul acestui an.

Hwang a descris autobuzul drept o „saună”, spunând: „Este mai răcoare afară decât în autobuz. De obicei, durează între 40 și 45 de minute de la sat la arenă, dar ne-a luat mai mult de o oră și jumătate (joi). Geamurile erau lipite cu bandă adezivă, probabil pentru că sunt îngrijorați de atacurile teroriste. Dar trebuie să se facă ceva.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *