Prima pagină » National » Un prezentator radio şi-a îndemnat ascultătorii sa-l ucidă pe premierul Belgiei. Alexander De Croo a depus plângere
Un prezentator radio şi-a îndemnat ascultătorii sa-l ucidă pe premierul Belgiei. Alexander De Croo a depus plângere

Un prezentator radio şi-a îndemnat ascultătorii sa-l ucidă pe premierul Belgiei. Alexander De Croo a depus plângere

16 mai 2024, 21:40,
BZI.ro, în National

Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, a anunţat joi că a depus plângere împotriva unui prezentator al unui post de radio local flamand care şi-a îndemnat ascultătorii să îşi încerce norocul pentru a-l „lichida”, informează AFP, potrivit Agerpres.

La Radio Waregem 1, la sfârşitul zilei de miercuri, acest prezentator – care de atunci a fost suspendat din funcţie – relata despre tentativa de asasinat care a avut loc mai devreme în aceeaşi zi asupra prim-ministrului slovac Robert Fico.

„În pofida măsurilor de securitate, vedeţi că este posibil să dobori un prim-ministru şi atunci eu aş spune ‘daţi-i drumul’ „, a declarat el, cu referire la şeful guvernului belgian, Alexander De Croo, candidat la realegerea sa în alegerile legislative din 9 iunie.

Alexander De Croo a depus plângere

Într-un mesaj transmis de cabinetul său, De Croo a anunţat că o plângere a fost depusă la poliţia din Waregem, oraş din Flandra de Vest, situat lângă Kortrijk.”Dacă libertatea de expresie este sacră, apelul la violenţă se pedepseşte” şi prezentatorul „şi-a incitat ascultătorii” să treacă la fapte, a adăugat liderul liberal flamand de 48 de ani.

Postul de radio a anunţat că l-a „suspendat imediat” pe angajatul său, deplângând nişte „afirmaţii deplasate”.

„Prezentatorul spune că el dorea să glumească, însă nu a fost deloc perceput ca atare” şi „el îşi cere scuze ascultătorilor săi şi postului Waregem 1”, a adăugat postul de radio într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Miercuri, într-un oraş din centrul Slovaciei, Robert Fico a fost împuşcat de mai multe ori după o reuniune a cabinetului său de miniştri, un atentat calificat drept „politic” de către autorităţile slovace.

Liderul slovac de 59 de ani, transportat la spital „între viaţă şi moarte”, se afla în continuare joi într-o stare gravă, dar „capabil să vorbească”, potrivit unui apropiat.

Presupusul atacator, un scriitor de 71 de ani prezentat drept un „lup solitar”, a fost arestat la locul crimei şi inculpat joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *