Prima pagină » National » Un preot militar cere despăgubiri de milioane de lei de la Ministerul Apărării. Iată motivul
Un preot militar cere despăgubiri de milioane de lei de la Ministerul Apărării. Iată motivul

Un preot militar cere despăgubiri de milioane de lei de la Ministerul Apărării. Iată motivul

17 aug. 2022, 10:16,
BZI.ro, în National

Un preot militar a dat statul român în judecată şi cere milioane de lei, despăgubiri de la Ministerul Apărării. Suma de bani este echivalentul salariilor pe care MApN ar fi trebuie să le plătească în anii în care acesta nu a profesat.

Nu este prima oară când există scandaluri în care sunt implicați preoții caterisiţi. De exemplu, în urmă cu o lună, a fost un scandal în toată regulă în cadrul unui cimitir din judeţul Iași.

Preot militar, despăgubiri de milioane de lei de la Ministerul Apărării

Un preot militar cere despăgubiri de aproximativ 2 milioane de lei de la Ministerul Apărării după ce a fost judecat, în urmă cu câţiva ani pentru o presupusă fraudă. Preotul a fost caterisit în urmă cu mai mulţi ani după ce s-ar fi descoperit, în parohia acestuia, o daună financiară de aproximativ 273.000 de lei. Arhiepiscopia Tomisului a decis să îl acţioneze în judecată şi să-l dea afară de la biserica din care slujea de ani de zile. Bărbatul şi-a susţinut ani de zile nevinovăția, iar procurorul de caz care ancheta dosarul penal a decis să închidă anchetă pentru că nu existau suficiente probe care să-l inculpe pe preot.

La aflarea deciziei, Arhipescopia Tomisului a decis să-l repună în funcție pe preotul care a acționat statul român în judecată. Acesta dorește despăgubiri de 2 milioane de lei, suma de bani reprezentând salariul în cei 13 ani în care acesta nu a mai avut dreptul de a profesa. Preotul dorește indexarea sumelor de bani la situația economică din zilele noastre. Cererea a fost respinsă în primă instanță de Judecătoria Constanța, dar bărbatul a făcut apel la decizia judecătorilor. Nu este clar dacă bărbatul are șanse să-și recupereze banii pe care i-a pierdut în perioada în care nu a avut dreptul la a profesa. Totuși, în ceea ce privește legislația, există precedente în care oamenii și-au recuperat sumele de bani dorite. Oricum, în cazul unui verdict favorabil, statul român este bun de plată, iar suma nu este deloc de neglijat.

Un preot din Iași prins în mijlocul unui scandal amoros

Așadar, preoții sunt fețe bisericești care ar trebui să propovăduiască dogmele bibicle. Totuşi, uneori, fețele bisericești sunt prinse în numeroase scandaluri… pământeși. Este și cazul unui preot din Scobâlțeni, județul Iași care a fost şantajat de către un individ a cărui soție s-a culcat cu acesta. Bogdan Orzetic, preotul din sat a ajuns în fața oamenilor legii spunând că este şantajat pentru că s-a culcat cu soţia unui enoriaș. Oamenii legii au întocmit un flagrant în care l-a prins pe şantajist și l-a reținut pentru 30 de zile:

„Instața admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în ceea ce îl priveşte pe inculpat. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de şantaj şi violență în familie în forma continuată, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Totuşi, incidentul nu s-a redus la acest lucru pentru că Bogdan Orzetic va fi, cel mai probabil, caterisit de către oficialii ieșeni. Revenind la subiectul inițial, preotul militar își așteaptă despăgubirile care ar putea veni dacă magistrații decid favorabil în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *