Prima pagină » Actualitate » Un preot iubit din Botoşani s-a stins la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi
Un preot iubit din Botoşani s-a stins la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Un preot iubit din Botoşani s-a stins la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

14 sept. 2024, 12:00,
în Actualitate

Un preot din Botoşani a murit ieri din cauza unei infecţii nosocomiale la Spitalul de Boli Infecţioase. În luna august, preotul Ioan Alupoaie a fost transferat de la Botoşani fiind diagnosticat cu virusul West Nile. Când pacientul dădea semne de însănătoşire a contactat o infecţie nosocomiala şi pe fondul organismului slăbit, trupul acestuia a cedat. Iubitul preot din Botoşani va fi inmormant duminica iar slujbă va fi oficiată de Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Credincioşii din Botoşani s-au rugat câteva săptămâni pentru însănătoşirea preotului Ioan Alupoaie. Acesta a ajuns mai întâi la Spitalul Judeţean de Urgente Mavromati din Botoşani dar medicii au considerat că starea acestuia necesita transferul la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În urma testelor medicale efectuate de medicii ieşeni, s-a ajuns la diagnosticul de infecţie cu virusul West Nile.

”Preotul din Botoşani diagnosticat cu meningo-encefalita, cu virus West Nile, acesta a fost îngrijit pe sector, nu a necesitat îngrijire de specialitatein cadrul compartimentului de Terapie Intensivă, a fost supravegheat şi îngrijit în echipa mulţi disciplinară, medic de boli infecţioase, medic de terapie intensivă”, a declarat dr Florin Roşu, Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi

După 19 zile de la internare, starea preotului se stabilizase însă a contactat din spital o infecţie nosocomiala.

”Patologia respectivă, meningita cu virus West Nile a putut fi combătuta. Din nefericire, pe un organism târât, pacientul a dezvoltat şi o infecţie cu clostidrium dificile, organismul fiind slăbit şi în urma meningitei, pacientul dezvoltând un sepsis care, în cele din urmă, din nefericire, a determinat decesul aceştia”, a mai mărturisit managerul.

Nu este singurul caz de West Nile înregistrat în Iaşi. Un bărbat de 55 de ani se află internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost depistat cu acelaşi virus.

”Necesita în continuare îngrijire în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă, necesita în continuare suport ventilator, în consecinţă pacientul este intubat şi ventilat mecanic, din punct de vedere cardio circulator funcţia s-a îmbunătăţit cu toate că pacientul prezintă comorbiditate importantă din acest punct de vedere şi tot o dată din nefericire menţine o afectare importantă la nivel central, la nivel cerebral”, a mai adăugat doctorul Florin Roşu.

Din luna iunie, 5 persoane confirmate cu acest virus au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
14 septembrie 2024
14 septembrie 2024