Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un preot din Rusia a fost arestat pentru că predica împotriva războiului
Un preot din Rusia a fost arestat pentru că predica împotriva războiului

Un preot din Rusia a fost arestat pentru că predica împotriva războiului

07 mart. 2022, 07:10,
în Razboi în Ucraina

În Rusia, grupurile de activiști raportează că un preot care a ținut o predică împotriva războiului duminică a fost arestat și urmează să se confrunte astăzi cu o instanță. Conform jurnaliştilor BBC, părintele John Burdin a fost arestat la puţin timp după ce a ţinut o predică împotriva războiului la o mică congregație din satul rusesc Karabanovo.

Asta în condițiile în care Duma de Stat din Rusia a aprobat o lege drastică prin care condamnă chiar și la 15 ani de închisoare persoanele care vorbesc contra armatei rusești. Totuși, de la declanșarea războiului, patriarhul Kiril nu a adoptat nicio poziție contrară fiind aspru criticat pentru că nu a condamnat războiul din Ucraina.

Preot din Rusia arestat pentru că predică împotriva războiului

Preotul din Rusia a predicat împotriva războiului, a descris localnicilor bombardamentele și distrugerea în curs de desfășurare în orașele ucrainene și, de asemenea, a împărtășit imagini împotriva războiului și o petiție pe site-ul parohiei.  Poliția l-a acuzat de „discreditarea folosirii forțelor armate” – o infracțiune stabilită de Duma de stat a Rusiei chiar săptămâna trecută. De la începutul războiului, a existat o represiune brutală împotriva activităților de protest în Rusia, unde, în ciuda riscurilor, mii de oameni încă ies în stradă în zeci de orașe pentru a protesta.

Peste 13.000 de persoane au fost arestate până acum , inclusiv peste 4.600 duminică, spun urmăritorii ONG-urilor locale. Un alt tweet al lui Andrey arată în ce măsură mesajele împotriva războiului sunt cenzurate: oficialii ruși pictează gheață pentru a acoperi un mesaj „nu războiului” gravat în pământ.

În pofida arestărilor evidente, rușii continuă să iasă pe străzile marilor orașe din țară. Aceștia nu susțin invazia din Ucraina și scandează lozinci împotriva lui Vladimir Putin. Rușii sunt supuși celor mai dure sancțiuni din istorie. Vorbim despre faptul că sunt multe firme de haine care au închis magazinele din Rusia, companii care nu mai vând produse în țară (Samsung care produce cele mai vândute modele de telefoane din Rusia vor ieși de pe piață).

Copii bolnavi de cancer forțați să fugă din Ucraina în Polonia

BZI.RO vă oferea imagini cu copii bolnavi de cancer care erau îngrijiţi la subsolul spitalelor din Kiev. Se pare că o parte dintre copii au reuşit să fugă din Ucraina spre Polonia. Pe măsură ce invazia Ucrainei de către Rusia continuă, copiii bolnavi de cancer au fost nevoiți să se alăture zecilor de mii de ucraineni forțați să fugă spre Polonia vecină. Copiii sunt evacuați de Herosi, o organizație non-guvernamentală coordonată de Spitalul de Cercetare pentru Copii St Jude din SUA.

Organizația încearcă acum să găsească tinerii pacienți să găsească locuri pentru a primi tratament – unele dintre ele necesare urgent – în centre medicale din întreaga Europă. Pe de altă parte, tot la capitolul civili este bine de menționat faptul că patru persoane, inclusiv o mamă și doi copii, mor în focul cu mortar în timp ce locuitorii fug din orașul Irpin de lângă Kiev. Oficialii ucraineni ai apărării au avertizat că Rusia se pregătește să lanseze un atac total asupra Kievului. Asta în timp ce o nouă încercare de evacuare a civililor din orașul Mariupol din sudul eșuează – consiliul local a dat vina pe bombardamentele rusești.

În concluzie, preotul care a fost arestat în Rusia pentru că predică împotriva războiului ar putea sta 15 ani în spatele gratiilor ”grație” ultimei legi votate de Duma de Stat din Rusia. Asta în timp ce clădirile simbol ale Ucrainei sunt distruse rând pe rând.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *